Αθωώθηκε ο Κώστας Πελετίδης

Αθωώθηκε ο Κώστας Πελετίδης

Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Πάτρας ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο.

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Κώστας Πελετίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε: «Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μη διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κ. Πελετίδη καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Όσον αφορά τους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στη Χρυσή Αυγή είπε ότι ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

ΕUROKINISSI

«Τη μήνυση υπογράφει ο Μιχαλολιάκος»

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Κώστα Πελετίδη σήμερα στο δικαστήριο, όπως δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων:

• Καθήκον του δημάρχου να είναι δίπλα στον πατραϊκό λαό και να διαφυλάσσει την ενότητά του. Είναι τυχαίο ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη;

• Τη μήνυση εναντίον της δημοτικής αρχής και του δημάρχου υπογράφει ο Μιχαλολιάκος, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

• Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο;

• Είναι τυχαίο ότι είναι στα δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου;

• Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: «Πού είναι το παιδί σου τώρα;»

• Το Δημοτικό Συμβούλιο δικαιούται να έχει πολιτική θέση για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του.

• Ο δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.