Δ.Πατρέων: Με «εντέλλεστε» η πληρωμή δεδουλευμένων Ιουνίου στους συμβασιούχους

Δ.Πατρέων: Με «εντέλλεστε» η πληρωμή δεδουλευμένων Ιουνίου στους συμβασιούχους

  • |

Με «εντέλλεστε» στις οικονομικές υπηρεσίες, θα γίνει η πληρωμή των δεδουλευμένων του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστα Πελετίδης. Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος ανανέωσε όλες τις συμβάσεις των συμβασιούχων.

Ωστόσο με ανακοίνωση του, σημειώνει ότι ήδη έχουν απολυθεί 600 συμβασιούχοι και άλλοι 2.000 παραμένουν απλήρωτοι, ενώ υπογραμμίζει ότι μετά τη λήξη των ανανεωμένων συμβάσεων, στο δήμο Πάτρας θα απολυθούν 27 συμβασιούχοι. Η δημοτική αρχή τονίζει την ανάγκη για μόνιμο προσωπικό και «αντιπαραθέτει», όπως σημειώνει την καθαρή πρόταση, «μετατροπής όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου».

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του, ο δήμος Πατρέων σημειώνει:

«Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα (μόνιμους και συμβασιούχους), που καταβάλλοντας κόπο και προσπάθεια, ολοκλήρωσαν χθες (Πέμπτη 6 Ιούλη) την αποκομιδή των συγκεντρωμένων απορριμμάτων.

Σε διάστημα επτά ημερών, ακόμα και στο τριήμερο του καύσωνα, συνέλεξαν και μετέφεραν στην Ξερόλακκα πάνω από 4.100 τόνους απορριμμάτων, έναντι 1.800 τόνων που είναι η μέση εβδομαδιαία ποσότητα, υπό την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης των συμβασιούχων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Πατραϊκός λαός που στήριξε τον αγώνα τους, πρέπει να γνωρίζει, ότι η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, άνοιξε την πόρτα των απολύσεων. Ήδη, 600 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί σε Δήμους ενώ 2.000 παραμένουν απλήρωτοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την παραμονή των οκτάμηνων παρατασιούχων στις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανακοίνωσε ότι με «εντέλλεστε» στις οικονομικές υπηρεσίες, θα γίνει η πληρωμή των δεδουλευμένων του Ιουνίου.

Ως Δημοτική Αρχή επιμένουμε παρά τις Κασσάνδρες, ότι ο πατραϊκός λαός και το κίνημά του έχει συμφέρον να στηρίξει αυτόν τον αγώνα, γιατί συνδέεται ευθέως με την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συνδέεται δηλαδή με το επιπλέον χαράτσωμα της λαϊκής οικογένειας για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Για αυτή μας τη στάση καλούμαστε να απολογηθούμε από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες, με βάση τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων, μας ζήτησαν εξηγήσεις για το αν πήραμε μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία του λαού μας την περίοδο της απεργίας…

Ας αναρωτηθεί ο κάθε καλοπροαίρετος δημότης μας:
Ποια θα είναι η εικόνα της πόλης μας αν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σταματήσουν τη δουλειά τους;

Ποιός θα έχει τότε την ευθύνη;

Τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, «ελέω μνημονίων», ενώ συνεχίζονται οι συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού. Στην υπηρεσία Καθαριότητας, έχουν απομείνει, οι μισοί περίπου εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα στην αποκομιδή εργάζονται 95 εργαζόμενοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 15 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που απολύονται. Ενώ στην σάρωση 74 μόνιμοι και αορίστου χρόνου, 60 Κοινωφελούς Εργασίας και 12 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που θα απολυθούν.

Παραμένουμε στη θέση μας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να στελεχώνονται από μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Στην ασάφεια των μέχρι σήμερα κυβερνητικών προτάσεων αντιπαραθέτουμε την καθαρή μας πρόταση, μετατροπής όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου».

aftodioikisi.gr