Πρ. Στρ. Κόδρα: Κόλαση για τους επισκέπτες, κολαστήριο για τα αδέσποτα ζώα!

Πρ. Στρ. Κόδρα: Κόλαση για τους επισκέπτες, κολαστήριο για τα αδέσποτα ζώα!

Σε πραγματική κόλαση εξελίσσεται η επίσκεψη ή η διάβαση κατοίκων της Καλαμαριάς μέσα από το χώρο του πρ. Στρ. Κόδρα, στον οποίο τουλάχιστον μία αγέλη άτυχων αδέσποτων εγκαταλειμμένων σκύλων είναι εγκαταστημένη και από εκεί επιτίθεται στους διερχόμενους ανύποπτους πολίτες.

Ο χώρος, όπου συγκεντρώνεται η αγέλη είναι απολύτως ακατάλληλος και οι συνθήκες ομοιάζουν με αυτές ενός κολαστηρίου, διότι τα άτυχα ζώα στερούνται προστασίας και περίθαλψης ακόμα και της ελάχιστης τροφής και για το λόγο αυτό γίνονται επιθετικά!

Περιστατικά επιθέσεων έχουν καταγραφεί τουλάχιστον από το 2012 και επαλαμβάνονται τακτικά , χωρίς ο οικείος Δήμος Καλαμαριάς ή ο διαδημοτικός Σύνδεσμος («ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.»), που χρηματοδοτείται γενναία από τρείς Δήμους (Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού)  να ενδιαφερθεί για  να δώσει λύση στο θέμα.

Κι ενώ επίκειται με την αποφασιστική συμβολή της ΡΕΚΚ  η παραχώρηση του πρ. Στρ. Κόδρα  στην τοπική κοινωνία ώστε να μετατραπεί από τόπος εγκατάλειψης σε υπερτοπικό πνεύμονα πρασίνου, η δημοτική αρχή και ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ δείχνουν αδιαφορία για το φαινόμενο αυτό, όπως και για την γενικότερη κατάσταση εντός του χώρου.

Η ΡΕΚΚ δίνει στη δημοσιότητα τη μαρτυρία και σχετικό φωτογραφικό υλικό  μίας γυναίκας κατοίκου Καλαμαριάς από πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε μέσα στο πρ. Στρ. Κόδρα :
«…Το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2017 και γύρω στις 18:00 , ενώ κυκλοφορούσα πεζή μέσα στον χώρο του πρ. Στρ. Κόδρα έχοντας σκοπό να επισκεφτώ το Φεστιβάλ «Πεδίο Δράσης Κόδρα» βρέθηκα στο μέσο ενός κύκλου αγέλης αδέσποτων σκυλιών (15 τον αριθμό περίπου).

Ένα από αυτά ,ενώ προσπαθούσα να διώξω την αγέλη, χωρίς να το προκαλέσω,  με άρπαξε δυνατά από το πίσω μέρος του δεξιού μου μηρού και έμπηξε τα δόντια του στα «μαλακά σημεία» (βλ. φωτογραφίες).

Αμέσως επισκέφθηκα το εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» , όπου οι γιατροί μου καθάρισαν την πληγή γιατί το τραύμα θεωρήθηκε επιφανειακό και –κακώς – δεν μου δοθηκε σύσταση για άδεια , ούτε για άμεση μετάβαση στο «Αντιλυσσικό Κέντρο».

Μέχρι την επόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου ο μηρός μου στο σημείο του τραύματος συνέχισε να με πονάει και δεν ήμουν σε θέση ούτε να καθίσω. Το σημείο του τραύματος είχε σκληρύνει , οπότε αναγκάστηκα να επισκεφτώ το ΓΝ Παπανικολάου .

Στο σημείο του τραύματος οι γιατροί εντόπισαν «αποστηματική κοιλότητα» ,  γεμάτη από πύον οπότε και διανοίχθηκε.

Από τότε, στο τραύμα γίνονταν συχνές αλλαγές , ενώ ελάμβανα συστηματικά αντιβίωση. Από τις 13 Οκτωβρίου με παρακολουθεί ιατρός από το ιατρείο ΙΚΑ του Συνοικισμού Βότση στην Καλαμαριά.

Σημειώνω ότι είμαι γυμνάστρια στο επάγγελμα και μετά τον τραυματισμό μου εξακολουθώ να έχω μέχρι σήμερα (14.11.2017)  έντονη δυσκολία στο βαδισμα…».

Το θύμα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Η ΡΕΚΚ καλεί τη δημοτική αρχή και τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ να δράσουν άμεσα για να μην βρεθούμε στο μέλλον μπροστα σε άλλες  ανεπιθύμητες καταστάσεις και καλεί όσους και όσες δέχονται επιθέσεις από αδέσποτα ζώα να το καταγγέλουν άμεσα στην Αστυνομία ή και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Καλαμαριά, 14.11.2017