Συνεχίζεται ο «πόλεμος της βασιλόπιτας» στην Περιφέρεια Αττικής – Τι καταγγέλλει ο Σγουρός

Συνεχίζεται ο «πόλεμος της βασιλόπιτας» στην Περιφέρεια Αττικής – Τι καταγγέλλει ο Σγουρός

  • |

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Περιφέρεια Αττικής για την πρωτοχρονιάτικη πίτα των 10.800 ευρώ. Μετά την απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης (21/1) η Περιφέρεια, τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», Γιάννης Σγουρός.

Με ανακοίνωση του, ο κ. Σγουρός επιτέθηκε στη διοίκηση Πατούλη και απάντησε στις κατηγορίες περί λαϊκισμού, τονίζοντας ότι «λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει χρήματα ασυστόλως και εμφανίζεται ως ευεργέτης με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών».

«Ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης αντί να απολογηθεί για την πρωτοφανή ενέργειά του να οργανώσει κοπή πίτας σε πολυτελές ξενοδοχείο ξοδεύοντας υπερβολικά χρήματα, έχει το θράσος να κατηγορεί για μιζέρια και λαϊκισμό όσους αντιστέκονται στις ενέργειές του και σε όσους ασκούν το δικαίωμά τους στην ενημέρωση των πολιτών της Αττικής.

Η Παράταξή μας, έχοντας επισημάνει από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων της νέας διοίκησης την προχειρότητα και την άγνοια κινδύνου με την οποία έρχονται τα θέματα, υποστήριξε στην Οικονομική Επιτροπή ότι δεν μπορεί να οργανώνονται εκδηλώσεις με τέτοιο μεγάλο κόστος και ότι αρκούσε μια σεμνή εκδήλωση σε λογικά πλαίσια, γι’ αυτό και οι δύο εκπρόσωποί μας στήριξαν την εκδήλωση κοπής πίτας, αλλά ψήφισαν λευκό λόγω του υψηλού κόστους.

Η πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή στήριξε αυτή την εκδήλωση, πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη ότι στο κόστος περιλαμβάνονται και εκατοντάδες δώρα για τα παιδιά των εργαζομένων.

Με τη χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης της Περιφέρειας, ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι τα δώρα για τα παιδιά «ήταν χορηγία γνωστής εταιρείας παιχνιδιών»! Άρα παραπλανήθηκαν ακόμα και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ψήφισαν τη μεγάλη αυτή δαπάνη με καλή πίστη! Ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι όλοι ψήφισαν την απόφαση αυτή.

Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει χρήματα ασυστόλως, και εμφανίζεται ως ευεργέτης με χορηγό εταιρεία παιχνιδιών (χωρίς την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής) και όχι αυτοί που καταγγέλλουν και τη σπατάλη και τα «παιχνίδια» με ιδιώτες» αναφέρει ο κ. Σγουρός.

topontiki.gr