Μικραίνει ελαφρώς η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Μικραίνει ελαφρώς η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

  • |

Προβάδισμα 10 μονάδων, το οποίο όμως έχει μειωθεί κατά μία μονάδα σε σχέση με τον Φεβρουάριο, δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% (1%,1%1%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,5% (17%).

Στην αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. αποσπά το 32,5%, μένοντας στάσιμη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε το ποσοστό του κατά μία μονάδα και συγκεντρώνει 22,5%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 2,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝ.ΕΛΛ. και η ΛΑ.Ε. με 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Στο 11% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση η συσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 53%, την ώρα που για τη Ν.Δ. έχει φτάσει στο 82%.

Επίσης, στη δημοσκόπηση παρατηρείται η τάση για κοινή ψήφο σε ευρωελογές και βουλευτικές εκλογές. Ειδικότερα, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είτε σίγουρα είτε μάλλον θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα που προτίθεται να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές.

 

 

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 25%, ενώ το 33% υποστηρίζει πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.

efsyn.gr