Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση: Οι δανειστές δεν επιστρέφουν αν δεν λάβουν αποδεκτές προτάσεις

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση: Οι δανειστές δεν επιστρέφουν αν δεν λάβουν αποδεκτές προτάσεις

  • |

Τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση αποστέλλουν οι δανειστές, στον απόηχο του σήματος κινδύνου για τη διαπραγμάτευση που εξέπεμψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και της καταβαράθρωσης του ΧΑ.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, κοινοτικοί αξιωματούχοι μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, διαμηνύουν πως «οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα αν δεν λάβουν συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις».

Όπως επισήμαναν, «οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές μπορούν να διαρκέσουν έως και μήνες εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργαστεί πλήρως.»

«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχέση με τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις αναφέροντας εμμέσως ότι στο ασφαλιστικό η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν μπορεί να παραδώσει μέτρα που θα προβλέπουν περικοπές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου για να ανοίξει μετά η συζήτηση για το χρέος διότι αν πάμε τον Μάιο και τον Ιούνιο καήκαμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων.