Ακόμα μια ισραηλινή αλυσίδα μπαίνει στη ελληνική ξενοδοχειακή αγορά

Ακόμα μια ισραηλινή αλυσίδα μπαίνει στη ελληνική ξενοδοχειακή αγορά

  • |

Στο στόχαστρο μιας ακόμα ισραηλινής εταιρείας μπαίνει η εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά, χάρη στις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και την καλή εικόνα που κατάφερε να διατηρήσει ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Ο λόγος για την ισραηλινή αλυσίδα Israel Canada η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της The Jerusalem Post εξαγόρασε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Νίκη Παπάζογλου

Μάλιστα η εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τους Barak Rosen και Assi Tuchmeyer κατά 68% και από τον Reuven Alex κατά 12%, σχεδιάζει κι άλλες σχετικές επενδύσεις σε ελληνικά ξενοδοχεία, στοχεύοντας πρωταρχικά στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Η πρώτη επένδυση είναι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ και το νέο ξενοδοχείο θα φέρει την επωνυμία Play.

Η εταιρεία η οποία πέρα από την ξενοδοχειακή αγορά δραστηριοποιείται και στον ευρύτερο τομέα του real estate τόσο στο Ισραήλ όσο και στο Λονδίνο, κατάφερε να αναπτυχθεί ραγδαία στον ξενοδοχειακό κλάδο εν μέσω υγειονομικής κρίσης δημιουργώντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων στο Ισραήλ. Σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το πρώην Gali Kinneret Hotel (τώρα Lake House Kinneret), το Nofei Gonen Resort, το Hammam Complex, το Solei Boutique Hotel στο Eilat καθώς και άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας και στο Τελ Αβίβ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Israel Canada έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ισραηλινών αλυσίδων που τα τελευταία χρόνια επενδύουν στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι Brown Hotels, Frank Group, Fattal Group, Zoia Fund, Ficus Investmets και GA BZPW.

.insider.gr