Η αντίδραση Βαρουφάκη στον «μονόλογο» Ζελένσκι στo ελληνικό Κοινοβούλιο

Η αντίδραση Βαρουφάκη στον «μονόλογο» Ζελένσκι στo ελληνικό Κοινοβούλιο

  • |

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, έστειλε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αφορμή στάθηκε η ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι (την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου) στην Ολομέλεια.

Ο επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς καταγγέλλει τη διαδικασία που αποφασίσθηκε λέγοντας πως μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε χώρο μονολόγου και όχι διαλόγου.

«Ο σεβασμός του Κοινοβουλίου απαιτούσε, κατ΄ ελάχιστον, να δοθεί η δυνατότητα στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση, μια μικρή επιμήκυνση της διαδικασίας, που όμως θα απέτρεπε την ανεπίτρεπτη μετατροπή του Κοινοβουλίου σε χώρο διαγγελμάτων. Αν ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις αντιφωνήσεις σε πραγματικό χρόνο, θα μπορούσε η Βουλή να αναλάβει την ευθύνη να τους τις διαβιβάσει», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

«Αν επιμείνετε σε αυτή τη διαδικασία, στην καλύτερη περίπτωση, η κυβέρνηση μετατρέπει τους βουλευτές και τη Βουλή σε τόπο μονολόγων. Υπάρχει και μια χειρότερη περίπτωση. Η κυβέρνηση να προσπαθεί να διχάσει περαιτέρω την κοινωνία διαχωρίζοντας κόμματα και βουλευτές σε χειροκροτητές και σε απέχοντες. Ό,τι και να ισχύει, η υπόσταση του Κοινοβουλίου πλήττεται βάναυσα».

Η συντριπτική πλειονότητα των πτερύγων της Βουλής έχει εκφραστεί θετικά (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ.). Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση διαφώνησαν και δήλωσαν ότι θα απέχουν, ενώ το ΜέΡΑ25 συμφώνησε με την ομιλία αλλά όχι με τη διαδικασία και θα εκπροσωπηθεί με έναν βουλευτή μόνο.

.efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος