Ο Ζαραλίκος έστειλε στα δικαστήρια το Twitter

Ο Ζαραλίκος έστειλε στα δικαστήρια το Twitter

  • |

Εκδικάστηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κατά του Twitter για το κλείσιμο των λογαριασμών του με «δικαιολογία», από πλευρά της πλατφόρμας, τη μη ταυτοπροσωπία. Το Twitter υποστήριζε τότε ότι τον λογαριασμό δεν τον έχει ο Χριστόφορος αλλά κάποιος άλλος (ποιος;).

O δικαστής της έδρας έδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή κατά του Twitter και αναμένουμε την τελική απόφασή του ίσως και την επόμενη εβδομάδα. Να μαντέψουμε ποια θα είναι;

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Οσοι ήμασταν πάντως παρόντες στη δίκη είδαμε τον δικηγόρο που είχε βάλει το Twitter να δυσκολεύεται. Επρεπε, άλλωστε, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σκεφτείτε ότι επεδίωξε να βγάλει αναρμόδιο το δικαστήριο επειδή η έδρα του Twitter βρίσκεται το Δουβλίνο. Ελα όμως που οι δικηγόροι του Ζαραλίκου το είχαν ήδη προβλέψει στέλνοντας από πριν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, επισήμως μεταφρασμένα, στην όμορφη κι εξωτική Ιρλανδία. Ο δικαστής τότε έκανε μία κίνηση σαν να έλεγε, «αυτό πλέον τελείωσε».

Τέλος πάντων, η πλευρά του Ζαραλίκου θα ήταν ικανοποιημένη και θα σταματούσε όλες τις δικαστικές κινήσεις αν το Twitter έκανε τα εξής (απλά πράγματα θα έλεγα): του εξηγούσε γιατί του έκλεισε το λογαριασμό, του έλεγε ποιοι ζήτησαν το κλείσιμο, έγραφε δημοσίως μία συγγνώμη μέσω tl. Και, φυσικά, πληρώνοντας τα δικαστικά έξοδα. Δεν το αποδέχτηκε και ιδού τώρα.

Επίσης ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έχει καταθέσει τρεις αγωγές εναντίον του Twitter με την εκδίκαση της πρώτης να είναι προγραμματισμένη για το προσεχές, όχι μακρινό, διάστημα.

Σημειώνουμε τέλος, αναφέρθηκε άλλωστε και στο δικαστήριο, ότι ο λογαριασμός του Χριστόφορου Ζαραλίκου έκλεισε την 1η Ιανουαρίου λίγες ώρες αφότου αυτός έγραψε ένα χιουμοριστικό tweet για τον Κώστα Μπακογιάννη και την προκλητική πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό: «Κώστα Μπακογιάννη κι εγώ μικρός έβαζα άλλους να λένε τα κάλαντα κι εγώ έκανα ταμείο. Νιώθω». Δεν ξέρω αν σχετίζονται αυτά τα δύο ή αποτελούν απλώς μία σατανική χρονική σύμπτωση.

efsyn.g