Ψεύδη και αθλιότητα της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου αντί για κοινωνική μέριμνα

Ψεύδη και αθλιότητα της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου αντί για κοινωνική μέριμνα

  • |

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη

 

Με αφορμή τις απαντήσεις που έδωσε η υφ. Εργασίας Δ. Μηχαηλίδου στη βουλή σε ερώτηση βουλευτή, για τα ζητήματα κοινωνικής προστασίας της οικογένειας της 12χρονης στον Κολωνό, επιβεβαιωθήκαμε για την συνολική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα.

ΨΕΜΑ 1ο: Ισχυρίστηκε η κα υφυπουργός ότι «η 12χρονη ήδη έχει μπει σε πρόγραμμα κατοίκον διδασκαλίας». Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει πολλές αιτήσεις και κανείς δεν έχει ανταποκριθεί ως σήμερα, όπως κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.

ΨΕΜΑ 2ο: «Έχουν ήδη ξεκινήσει τακτικές επισκέψεις της θείας και της 12χρονης στο πλησιέστερο Κέντρο Ψυχικής Υγείας». Έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα επισκέψεις της 12χρονης στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας σε μια απόσταση 60 χιλιομέτρων, από μια πόλη σε άλλη. Δεν αναρωτήθηκε η κα υφυπουργός πως θα καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες και με τέτοια έξοδα με τη θεία άνεργη; Έως τώρα η θεία δεν έχει ψυχολογική υποστήριξη.

ΨΕΜΑ 3ο: «Με παρέμβαση της κοινωνικής υπηρεσίας η θεία των ανηλίκων εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης». Εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ενός μηνός. Τι μπορεί να καλύψει αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχει ανάγκη μόνιμης οικονομικής στήριξης. Οι 2 οικογένειες που έχουν αναλάβει τα παιδιά και ο πατέρας έχουν ανάγκη από μια σταθερή εργασία που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα.

ΨΕΜΑ 4ο: Ισχυρίζεται ότι η οικογένεια έχει μπει σε πρόγραμμα ενίσχυσης από διάφορους κρατικούς φορείς. Το μόνο που παίρνουν μέσω του Κόμβο του Δ. Αθηναίων (πρόγραμμα από ΕΕ), είναι 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα φακές, 3 κουτάκια γάλα, 1,5 λίτρο λάδι για ενα μήνα, χωρίς να υπάρχει σε αυτό το πακέτο ούτε λαχανικά-φρούτα και κρέας, είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.

ΨΕΜΑ 5ο: «Η παιδική προστασία αποτελεί για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας και για εμένα και για το επιτελείο μου ξεχωριστά», ανέφερε, και όσον αφορά την οικογένεια της ανήλικης είπε ότι «η στήριξη της δωδεκάχρονης, των αδελφών της και της οικογένειάς της δεν είναι ζήτημα αλληλέγγυων, είναι ζήτημα της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι ζήτημα αλληλέγγυων, ούτε αλληλέγγυων του Κολωνού, ούτε αλληλέγγυων του ΜέΡΑ25. Είναι ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πολιτείας και των Υπουργείων που συνεργάζονται για την παιδική προστασία». Εδώ είναι να γελάμε για τα περί κορωνίδας των πολιτικών τους για την παιδική προστασία. Δεν είναι μόνο ψεύτες, αλλά πολύ πολύ επικίνδυνοι.

Οι αλληλέγγυες/οι στη γειτονιά της οικογένειας κα υφυπουργέ μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, τον σύλλογο εκπαιδευτικών της περιοχής «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», βρέθηκαν κοντά από την πρώτη στιγμή γιατί αυτό σημαίνει στοιχειώδης ανθρωπιά και αλληλεγγύη στους ανθρώπους της τάξης μας, λέξεις που εσείς δεν γνωρίζεται, αλλά λοιδορείτε.

Η κα υφυπουργός και η κυβέρνηση πιέζονται πολύ από το κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται και αγκαλιάζει όλο και περισσότερο κόσμο, πιέζονται πολύ από την δημιουργία της επιτροπής αλληλεγγύης με τη συμμετοχή δεκάδων συλλογικοτήτων και φορέων εκτός Κολωνού.

Περίμεναν η υπόθεση να «θαφτεί», να ξεχαστεί και να αφεθεί η οικογένεια στα χέρια της φιλανθρωπίας της εκκλησίας και των φίλων του παιδοβιαστή.

Σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια τους, λειτουργούν ως «προστάτες» του συστήματος τους που εκθρέφει, συντηρεί και αναπτύσσει αυτά τα φαινόμενα.

Σκόπιμα η κα υφυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα τον τόπο κατοικίας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της 12χρονης. Η κα υφυπουργός είχε σκοπό να φοβίσουν όλη την οικογένεια, γιατί θα ξαναρχίσει η ανθρωποφαγία εντεταλμένων ΜΜΕ, στοχοποιώντας την οικογένεια.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από το κράτος όσα μας ανήκουν και να διεκδικούμε ένα κόσμο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 26/1/2023 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2023 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ