4 αστυνομικοί συνελήφθησαν για φρικτά βασανιστήρια κρατουμένου

4 αστυνομικοί συνελήφθησαν για φρικτά βασανιστήρια κρατουμένου

  • |

Από ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μαθαίνουμε την είδηση που από μόνη της είναι συνταρακτική, όμως εξωραῒζει την πραγματική αλήθεια:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βασανιστήρια σε βάρος κρατούμενου

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, τέσσερις αστυνομικοί, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αστυνομικοί (Αξιωματικός, Αστυφύλακες και Ειδικός Φρουρός) έχοντας την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου.

Κατασχέθηκε ρουχισμός που φορούσε ο κρατούμενος, ενώ επιπλέον εξετάσθηκε από Ιατροδικαστή.»

Η πραγματική αλήθεια αποτυπώνεται στην παρακάτω περιγραφή που κάνει συγκρατούμενος του άγρια βασανισμένου κρατούμενου. Tην οποία είχε κάνει πριν διαταχθεί η σύλληψη των 4 βασανιστών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων:

« Την 1η του μηνός ο συγκρατούμενος και παρεμπιπτόντως συγκάτοικός μου, Z.S έφυγε μεταγωγή για το Α.Τ Καβάλας όπου είχε ένα πλημμέλημα για εκδίκαση στις 2 του μηνός!

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καβάλας επειδή στο παρελθόν είχε ένα περιστατικό όπου μάλωσε με έναν αστυνομικό εκεί και εκκρεμεί δικαστήριο δεν τον πήγαν στο δικαστήριο που είχε στις 3 του μηνός, ενώ αυτός βρισκόταν εκεί από την πρώτη του μηνός!

Με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να δικαστεί ερήμην, γεγονός το οποίο έγινε επίτηδες… Anyway, ο άνθρωπος παραπονέθηκε, αντέδρασε και οι μπάτσοι άρχισαν να τον ξυλοκοπούν ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα και τον έβαλαν σε κλούβα να φύγει με τη βία πάλι για τον Κορυδαλλό, παρότι σε λίγες μέρες, στις 27/03, έχει πάλι δικαστήριο στην Καβάλα.

Όλο αυτό το περιστατικό του βασανισμού του εκτυλίχθηκε μπροστά στους γονείς του οι οποίοι καλούσαν τον κόσμο σε βοήθεια με αποτέλεσμα να μαζευτούν 200 άτομα ολόγυρα και να έχουν αποτυπώσει και με κινητό την όλη φάση, όποιος κατέχει τέτοιο βίντεο ας το βάλει στα σχόλια από κάτω (από τις Κρηνίδες εννοώ Καβάλας όπου βρίσκεται το Α.Τ.).

Τον ξυλοκοπούσαν πάνω από 20 αστυνομικοί, κάνοντας τον άνθρωπο αγνώριστο, τον πέταξαν σαν σακί μέσα στην κλούβα, ενώ ο κόσμος αντέδρασε φωνάζοντάς τους να σταματήσουν, ενώ κόσμος είχε βγει από τα γύρω σπίτια και όπως είπα μπροστά στη μαμά του και στον μπαμπά του, οι οποίοι ούρλιαζαν να σταματήσουν διότι το είχαν κάνει το παιδί αχρηστο από το ξύλο, ενώ τον είχαν πισθαγκωνα δεμένο και τον χτυπούσαν ασχημα με κλωτσιές και μπουνιές…

Του φόρεσαν κράνος στο κεφάλι και πισθάγκωνα δεμένος ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη – Αθήνα κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ζητούσε ο άνθρωπος να πιει νερο και δεν του έδιναν καθόλου σημασία !

Δεμένος πισθάγκωνα επαναλαμβάνω και με κράνος στο κεφάλι και καλά για να μην χτύπησει το κεφάλι του…

Φτάνοντας στον Κορυδαλλό, ακόμα και οι αστυνομικοί του μεταγωγών, είχαν πάρει εντολή φαίνεται, από τους πάνω αστυνομικούς και ξεκινούν να κατεβάζουν όλους τους άλλους κρατούμενους και αφήνουν μόνο αυτόν μέσα να τον κατεβάσουνε τελευταίο.

Τοτε ξεκινάνε πάλι να τον ξυλοκοπουν δεμένο πισθάγκωνα 3-4 άτομα ξανά, για καλή του τύχη εκείνη την ώρα σχόλαγε από τη δουλειά της η διευθύντρια του Κορυδαλλού κυρία Μαρία Στέφη, η οποία άρχισε να φωνάζει “τι κάνετε εκεί ρε, και τα λοιπά, αφήστε το παιδί”, τότε πετάγεται ένας αστυνομικός και λέει: εσύ κυρία μου ποια είσαι;

Η διευθύντρια του Κορυδαλλού είμαι, του λέει, και τότε σταμάτησαν αμέσως, κάπως έτσι γλίτωσε το παιδί από τον περαιτέρω βασανισμό του!

Η κυρία διευθύντρια έδωσε εντολή κατευθείαν να φύγει για Νοσοκομείο το παιδί μιας και ήταν χτυπημένος άσχημα !

Οταν γύρισε από το Νοσοκομείο και προσωπικά τον είδα, δεν τον γνώρισα, έφυγε άνθρωπος και γύρισε κομοδίνο από το ξύλο, έχει παντού εκχυμώσεις και μώλωπες!

Έχουν καταγραφεί όλα αυτά από ιατροδικαστή, ακόμα και αυτή τη στιγμή που σας περιγράφω όσα συνέβησαν, βρίσκεται στον ιατροδικαστή – πραγματογνώμονα το παιδί και είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορουσε να πάρει ανάσα όλο το βράδυ, πεταγόταν στον ύπνο του και αυτά τα λέω επί λόγω τιμής, τσακωνόταν ακόμα και στον ύπνο του, φαντάζομαι πόσο ξύλο και τι μαρτύριο υπέστη ο άνθρωπος.

Έχει κατατεθεί μήνυση, εννοείται, στο μεταξύ χθες το βράδυ ήρθαν από τον Πειραιά αστυνομικοί όπου έκαναν ανακρίσεις για το περιστατικό!

Η διευθύντρια της φυλακής όπως και ένας υπάλληλος είναι μάρτυρες για τον βασανισμό του κρατουμένου!

Όπως και οι κάμερες που καλύπτουν όλο το χώρο και έχουν καταγράψει όλο το περιστατικό!

Με λίγα λόγια, αν δεν ήταν η κυρία Στέφη, ο άνθρωπος μπορεί να μη ζούσε τώρα, μιλάμε για τόσο πολύ ξύλο και βασανισμό, έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες με μηνύσεις και τα λοιπά και από χθες το βράδυ έχει εκδοθεί ένταλμα διότι είναι παραδεδεγμένο πια, αφού υπάρχουν κάμερες και εδώ εννοείται αλλά και από την Καβάλα! Απέναντι έχει τράπεζα, εκεί που έγινε το περιστατικό στην Καβάλα !

Η κυρία Στέφη είπε, αυτό δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι και αγκάλιασε τον κρατούμενο που είχε βασανιστεί και όντως κίνησε τις διαδικασίες, στέλνοντας τον κατευθείαν, όπως είπα, στο νοσοκομείο για να καταγραφεί, έτσι ωστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Πιστεύω να δικαιωθεί ο συγκρατούμενος που έχει βασανιστεί αισχρά από τα συγκεκριμένα σκυλιά του Κράτους !

Εν τω μεταξύ το παιδί από τα χτυπήματα έχει απώλεια μνήμης και δεν θυμόταν ότι ο υπαρχιφύλακας (Μαρκοστάμος) του άλλαξε την μπλούζα τη σκισμένη, παίρνοντας μία άλλη από το σάκο του, δεν το θυμόταν καθόλου!

Η οποία μπλούζα είναι το τεκμήριο 1!

Τις χειροπέδες που είχαν γίνει ένα με το δέρμα του και είχαν μπει μέσα, τις έβγαλε ο Διονύσης ο υπαρχιφύλακας, όπως και το κράνος από το κεφάλι του κι όχι οι Αστυνομικοι όπως θα έπρεπε!

Με τα χέρια του να είναι τελείως πρησμένα και με την κυκλοφορία του αίματος να έχει διακοπεί!

Η υπηρεσία εδώ τον έσωσε και συγκεκριμένα πρώτα πρώτα η διευθύντρια που για καλή του τύχη βρέθηκε την ώρα που σχολαγε μπροστά στο περιστατικό !

Και επειδή πρέπει να αποδίδουμε “τα του καίσαρος τω καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ”, να ναι καλά όλοι τους, γιατί αν ήταν κάποιοι άλλοι, ίσως να είχε αποσιωπηθεί όπως τόσα και τόσα περιστατικά παρόμοια που συμβαίνουν και καταγγέλλονται συχνά-πυκνά εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας του Θεοδωρικάκου εν έτει 2023».

Όταν αυτά συμβαίνουν, όταν αυτή η εφιαλτική κατάσταση μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο πολιτικά υπεύθυνος της αστυνομίας πώς μπορεί να σιωπά; H αντιπολίτευση; Tα κοινοβουλευτικά κόμματα;

Όχι στο “κουκούλωμα”. Όλη η κοινωνία πρέπει να εξεγερθεί! Προχθές σκοτώσανε ένα παιδί γιατί θεώρησαν ότι τους πείραξε, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Χθες βασανίσανε και τσακίσανε έναν φυλακισμένο. Αύριο θα τσακίσουν, θα βασανίσουν ή θα δολοφονήσουν κάποιο άλλο παιδί. Να αποταχθούν άμεσα οι βασανιστές.

neaprooptiki.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.