Οριακή πρωτιά Δούκα σε νέα δημοσκόπηση της Interview

Οριακή πρωτιά Δούκα σε νέα δημοσκόπηση της Interview

  • |
Σε απόσταση αναπνοής Ανδρουλάκης – Δούκας, σύμφωνα με την Interview

Ντέρμπι Δούκα – Ανδρουλάκη ψήφο – ψήφο δείχνει η δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της politic, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο του κόμματος. Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος. Ομοίως και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπου οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί κάποιο άλλο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ισοψηφούν στην εκτίμηση ψήφου, με το εύρος των ποσοστών να κυμαίνεται από 27,5% έως το 32,5%.

Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος από 19% έως 23%, η  Άννα Διαμαντοπούλου από 12% έως 14%, ο Μιχάλης Κατρίνης από 2% έως 4% και η Νάντια Γιαννακοπούλου από 2% έως 3%.

Interview – Politic.gr

Μεταξύ όσων δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας προηγείται με 29,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 29,4%, ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνει 19,2%, η Άννα Διαμαντοπούλου 12,6%, ο Μιχάλης Κατρίνης 3,7% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,7%. Ένα 2,8% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Interview – Politic.gr

Κασσελάκη και… διάσπαση βλέπει η δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Επτά στους δέκα (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης για πρόεδρος. Τα ποσοστά με προέδρους τον Σ. Φάμελλο και Π. Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα.

Στην ερώτηση αν θέλετε να επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%). Ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

Interview – Politic.gr

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (38%) και με σχεδόν δέκα μονάδες κάτω ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος (29%) Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν την ανακοίνωση υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή Νίκου Φαραντούρη.

https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/448553_oriaki-protia-doyka-se-nea-dimoskopisi-tis-interview

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.