Παραιτήθηκε ο Τ. Κορωνάκης από γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο Τ. Κορωνάκης από γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης υπέβαλε την παραίτησή του, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για εκλογές έρχεται σε αντίθεση με την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στερώντας τη δυνατότητα για στοιχειώδη συζήτηση στις οργανώσεις.
  • by ΔΟΛ | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ωστόσο, γύρω από το όνομα του κ. Κορωνάκη είχε προκληθεί πριν από μερικές εβδομάδες σάλος, όταν αποκαλύφθηκε ότι απέφευγε τη στράτευση επί περίπου μια δεκαετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κορωνάκης θα πρέπει να παρουσιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, για να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό.Μάλιστα, 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση επικαλούμενοι επίσημα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Ανατολικής Αττικής. Ο κ. Κορωνάκης φαίνεται να έχει ζητήσει και να έχει λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης, με την τελευταία να λήγει τον Νοέμβριο του 2005.

Ανέφερε πάντως ότι σημαντική ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις φέρουν και οι δυνάμεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο κ. Κορωνάκης ξεκαθάρισε πάντως, ότι παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου συζητούνται τα βήματα προς τις εκλογές, αναμένεται να οριστούν οι τρεις επιτροπές (εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας), των οποίων τη συγκρότηση είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ, την περασμένη Παρασκευή.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες.