Επιχείρηση ποινικοποίησης του Κινήματος ενάντια στους Πλειστηριασμούς με τη σφραγίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

Επιχείρηση ποινικοποίησης του Κινήματος ενάντια στους Πλειστηριασμούς με τη σφραγίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

  • |

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αναπτύσσεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα. Την περασμένη Τετάρτη, δεκάδες Ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα πλημμύρισαν με αγωνιζόμενους πολίτες οι οποίοι υπερασπίζονται τη λαϊκή περιουσία από τους τραπεζίτες, το κράτος και τα κυκλώματα των κορακιών.

Μαζί με την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, κλιμακώνεται και η κρατική καταστολή της παραδομένης νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η μαζική λαϊκή συμμετοχή στον αγώνα των Ειρηνοδικείων, έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου, το οποίο εκτός από χρήση ωμής βίας φτάνει σε σημείο να αυτογελοιοποιείται εκδίδοντας ανακοινώσεις σαν και  τη σημερινή (7-10-16), με τις οποίες ισχυρίζεται ότι η πρώτη κατοικία δεν διατρέχει κίνδυνο και ότι οι μόνοι πλειστηριασμοί που διεξάγονται στα Ειρηνοδικεία αφορούν σε βίλες πλουσίων στην Εκάλη.

Την ίδια ώρα και καθόλου τυχαία, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πρώτη προσπάθεια ποινικοποίησης των δράσεων του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και η στοχοποίηση πρωτοπόρων αγωνιστών.

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-1-7-10-2016-5-00-%ce%bc%ce%bc

Ο Ηλίας και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος στο Πταισματοδικείο Αθηνών

Για πρώτη φορά, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση που στοχοποιεί αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και συγκεκριμένα τον Ηλία Παπαδόπουλο και τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο, οι οποίοι είναι και ιδρυτικά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο. Στους δύο αγωνιστές αποδίδεται το αδίκημα της παρακώλυσης των πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια δράσης του Κινήματος στο Ειρηνοδικείο Ιλίου.

Ως λαγοί του κυκλώματος αρπαγής της λαϊκής περιουσίας και ποινικοποίησης του παλλαϊκού αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, τοποθετήθηκαν δύο συμβολαιογράφοι Αθηνών, η Ελένη Δράγιου και η Αθηνά Καραμανλή, μαζί με τους κήρυκές Ιωάννη Μπόλα και Στέλλα Ρεντάρη. Οι συγκεκριμένοι συμβολαιογράφοι μάλιστα, έχουν το θράσος να επιχειρούν την ποινική δίωξη των αγωνιστών, την στιγμή που εκκρεμούν σε βάρος τους καταγγελίες για τέλεση παράνομων πλειστηριασμών και παράβαση καθήκοντος.

Το ρόλο του καθοδηγητή σε αυτήν την επιχειρούμενη πολιτική δίωξη, αναλαμβάνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς, ο οποίος σε ένα δισέλιδο φιλοτραπεζιτικό παραλήρημα, χαρακτηρίζει ειρωνικά τους πολίτες που αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής περιουσίας ως “αυτόκλητους υπερασπιστές του νόμου και των συμφερόντων των οφειλετών” και ως “ηρακλείς του νόμου”.  Ο συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν αρκείται στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους αγωνιζόμενους πολίτες. Καλεί τις δυνάμεις καταστολής, να σκληρύνουν τη στάση τους προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Ήρθε η ώρα ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξει στρατόπεδο. Ή με τους πολλούς που έχουν το δίκιο ή με τους λίγους που το επιβουλεύονται. Καλούμε όλους τους πολίτες να στρατευθούν στον μεγάλο αγώνα του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς δίνοντας το παρόν κάθε Τετάρτη 4-5μμ στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Θα νικήσουμε!

nostimonimar.gr