Τι διαμηνύει η κυβέρνηση για την απόφαση του ΣτΕ και ποια παρέμβαση ετοιμάζει ο Τσίπρας

Τι διαμηνύει η κυβέρνηση για την απόφαση του ΣτΕ και ποια παρέμβαση ετοιμάζει ο Τσίπρας

  • |
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας, σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει την προτροπή να αφεθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας απερίσπαστο στη δουλειά του.
«Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συνεπώς η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας.
Και θα σημείωνα, επίσης, ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί τυπικά απαράδεκτες.
Σε κάθε περίπτωση, να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα» αναφέρει, επί λέξει, το κυβερνητικό στέλεχος.
Νέα προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων 19.10.2016 Νέα προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα θέλουν τον πρωθυπουργό να ετοιμάζεται για παρέμβαση σήμερα στη Βουλή όπου σε μια κρίσιμη συνεδρίαση θα συζητηθεί η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Το μεσημέρι αναμένεται άλλωστε όπως είναι γνωστό η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έπειτα από πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση.
Αν η προσπάθεια Βούτση δεν φέρει αποτέλεσμα τότε το σενάριο που θεωρείται πιθανό είναι ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει παρέμβαση που θα συνοδεύεται με άμεση επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά, που προβλέπει το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν αδεία μέσα σε πέντε ημέρες από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
Ωστόσο ο ΣΚΑΙ μεταδίδει πως η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι θα απόσχει από τη διάσκεψη, καθιστώντας έτσι σχεδόν αδύνατη την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας, καθώς εάν λάβει μέρος ουσιαστικά θα αποδέχεται το νόμο Παππά, που οδήγησε στον διαγωνισμό για τις άδειες χωρίς την ύπαρξη ΕΣΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν ο κ. Τσίπρας μιλήσει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να του απαντήσει άμεσα
Πηγή: www.lifo.gr