Σουλτς: Φήμες τα περί πρωτοβουλίας μου για το χρέος

Σουλτς: Φήμες τα περί πρωτοβουλίας μου για το χρέος

  • |

Στη διάψευση ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα του χρέους, προχώρησε ο επικεφαλής του, Μάρτιν Σουλτς, χαρακτηρίζοντας «φήμες» τα σχετικά σενάρια και δηλώνοντας, μάλιστα, έκπληκτος.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, επεσήμανε ότι μίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις επί του θέματος με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ.

«Άκουσα και εγώ τη φήμη αυτή ως Πρόεδρος του ΕΚ, και δεν μπορώ να απαντήσω. Εξεπλάγην από τις φήμες πως το ΕΚ θα λάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το συνεχιζόμενο διάλογο στην Ελλάδα και μου εξήγησε για τις συζητήσεις με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΔΝΤ για το θέμα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, το θέμα του χρέους θα υπάρξει στην ατζέντα εργασίας της σε επόμενη συνεδρίαση. Αυτό είναι κάτι τυπικό, αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωκοινοβουλίου», συνέχισε ο ίδιος, προσπαθώντας να εντοπίσει την πηγή των αναφορών ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλία για το χρέος.

ereportaz.gr