Ιταλοί και Κινέζοι στη μάχη διεκδίκησης του ΑΔΜΗΕ

Ιταλοί και Κινέζοι στη μάχη διεκδίκησης του ΑΔΜΗΕ

  • |

Με την υποβολή δύο προσφορών ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγοράς του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσφορές υπέβαλαν η ιταλική εταιρεία διαχείρισης δικτύων Terna και η κινεζική State Grid Corporation of China. Αντίθετα η γαλλική RTE δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό όπως αναμένονταν.

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στην αποσφράγιση των προσφορών που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και από την οποία θα κριθεί αν το προσφερόμενο τίμημα είναι συμφέρον για τη ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, η οποία αποτελεί την πρώτη φάση καθώς θα ακολουθήσει απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, μεταβίβαση του 51% σε εταιρεία του Δημοσίου και πώληση πιθανόν μέσω χρηματιστηρίου του υπόλοιπου 25%. Η ΔΕΗ έχει προσλάβει ως σύμβουλο την HSBC προκειμένου να διαπραγματευτεί τις προσφορές.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στο τρίτο μνημόνιο, η ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτές θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

efsyn.gr