Χανιά: Δικαστήριο δικαίωσε άνεργη μητέρα και της «έσβησε» δάνειο

Χανιά: Δικαστήριο δικαίωσε άνεργη μητέρα και της «έσβησε» δάνειο

  • |

Με τη χρήση του ευεργετικού νόμου «Κατσέλη» άνεργη δανειολήπτρια, παντρεμένη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, όχι μόνο έσωσε την περιουσία της, αλλά κατάφερε να μηδενιστεί η μηνιαία δόση του δανείου της, ύψους 63.000 ευρώ, τουλάχιστον προσωρινά.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται το Ειρηνοδικείο Χανίων, με προσωρινή διαταγή, έκανε δεκτή την αίτηση της δανειολήπτριας για υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη, και αφού συνεκτίμησε τις ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες η ίδια και η οικογένειά της, όρισε ότι μέχρι τις 17-08-2017, η άνεργη μητέρα δεν θα καταβάλει καμία δόση για το στεγαστικό δάνειο που είχε συνάψει μία τράπεζα.

Το συνολικό  χρέος της  δανειολήπτριας είναι 63.271,45 ευρώ, σε στεγαστικό δάνειο, ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα του συζύγου της είναι τα 240 ευρώ. Παράλληλα, η οικογένεια πέρα από μια μονοκατοικία 200 τ.μ δεν έχει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητά της.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Ειρηνοδικείο των  Χανίων , αφού έλαβε υπόψη του, το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι  δικηγόροι και τα επιδειχθέντα έγγραφα, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή    ,με  το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.

2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της αιτούσας

3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της , μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης ήτοι μέχρι τις 17-08-2017

4)Ορίζει  μηδενικές δόσεις ,για το διάστημα από την δημοσίευση της παρούσας και μέχρι  την συζήτηση της κύριας αίτησης.

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο Χανίων  είναι  σημαντική , για την  δανειολήπτρια  ,είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια της οφειλέτριας αφού καλείται να επιβιώσει με  το ελάχιστο εισόδημα  του συζύγου της ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας την στην εν λόγω νομοθεσία και διατάζοντας στην μη καταβολή δόσεων».

topontiki.gr