Λαϊκή  Ενότητα : Οι αξίες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου(1973) είναι επίκαιρες!

Λαϊκή Ενότητα : Οι αξίες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου(1973) είναι επίκαιρες!

  • |

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Καταδικάζουμε τον τραμπουκισμό και τη βία της…

Συμπληρώνονται  43 χρόνια από την εξέγερση  των Φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973, με τη συμμετοχή της εργαζόμενης νεολαίας, των μαθητών και πλήθους του λαού,  που ανταποκρίθηκαν στο «ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ», και πήρε  χαρακτηριστικά λαϊκού ξεσηκωμού, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της Αμερικανοκίνητης  χούντας των  συνταγματαρχών.

Τα συνθήματα που δονούσαν την Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Γιάννενα, ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,  ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», είναι και σήμερα, δυστυχώς, εξαιρετικά επίκαιρα.

Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα, που τον υποδέχθηκαν με πανηγυρισμούς το πολιτικό και  το πολιτειακό σύστημα,  παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, συνιστά τραγική ειρωνεία για την πολύπαθη, διαχρονικά, χώρα μας,  εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών «παιγνιδιών» σε βάρος της, αλλά και ακραίο εμπαιγμό στην τωρινή  μνημονιακή εξαθλίωσή της!

Η Ελλάδα στο τέλμα των μνημονίων 7 συναπτά χρόνια έχει απωλέσει το ψωμί, έχει απωλέσει την παιδεία,  έχει απωλέσει την ελευθερία, καθώς τα μνημόνια  και η τοκογλυφική ευρωζώνη δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας και η ακύρωση της δημοκρατίας.

Σήμερα που το εισόδημα των πολλών τείνει να εξαφανιστεί, αφού δίπλα στους φτωχοποιημένους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, πρέπει να προστεθούν τα εκατομμύρια άνεργοι, τα λουκέτα εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς  και η εξαθλίωση των αγροτών.

Η επίθεση που δέχεται η Ελληνική κοινωνία μέσα από εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές με το  ασφαλιστικό και το φορολογικό, έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού λαού σε εφιαλτική κατάσταση ιδιωτικών χρεών. Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και η επιθετικότητα των τραπεζών και των funs(φανς), που κάθε εβδομάδα επιχειρούν να πλειστηριάσουν  ακίνητα λαϊκών περιουσιών, λόγω μη εξυπηρετούμενων  οφειλών, που οι ίδιες οι μνημονιακές πολιτικές δημιούργησαν.

Επιπλέον η δημιουργία του υπερταμείου, που χαρίζει τη Δημόσια περιουσία  και ο «κόφτης», που λειτουργεί ως συμπληρωματικό (4ο) μνημόνιο και κάθε μήνα προβαίνει σε περικοπές, έχουν δημιουργήσει καθεστώς πραγματικής κατοχής και πείνας.

Η χώρα μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από αυτοκτονίες λόγω οικονομικών αδιεξόδων και ταυτόχρονα  αιμορραγεί προς το εξωτερικό, χάνοντας  χιλιάδες νέους, κυρίως επιστήμονες,  στερούμενη έτσι ότι πολυτιμότερο για την κοινωνία και την προοπτική της.

Η νεολαία και ο Ελληνικός λαός αγωνίζονται και σήμερα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Η γερμανική φυλακή της ευρωζώνης δε μας αρμόζει. Μπορούμε να ανακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την επαναλειτουργία της δημοκρατίας,  μέσα από την νομισματική μας κυριαρχία, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη διεκδίκηση της διαγραφής του δημόσιου χρέους, τη σεισάχθεια των ιδιωτικών χρεών των αδυνάτων, τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την ανασυγκρότηση της χώρας.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Να σπάσουμε τα μνημόνια, να ελευθερώσουμε την Ελλάδα!