Υπέγραψε το διάταγμα για το τείχος ο Τραμπ

Υπέγραψε το διάταγμα για το τείχος ο Τραμπ

efsyn.gr
Πιστός στις εξαγγελίες του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σήμερα στην υπογραφή διαταγμάτων που αφορούν στην έναρξη ανέγερσης ενός τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, καθώς και τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τις αμερικανικές πόλεις που προστατεύουν παράτυπους μετανάστες.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, ο Τραμπ δήλωσε πως η ανέγερση του τείχους θα γίνει εντός των επόμενων μηνών και επέμεινε στην πεποίθησή του ότι τα έξοδα κατασκευής θα τα καλύψει αποκλειστικά το Μεξικό.

Σε όσες αμερικανικές πόλεις αρνηθούν να συνεργαστούν με τη νέα κυβέρνηση στο θέμα των παράτυπων μεταναστών, θα δοθεί εντολή να κοπεί η χορήγηση συγκεκριμένων κονδυλίων προς αυτές.

Πηγές στο Κογκρέσο σημείωσαν πως αποφασίστηκε η πρόσληψη επιπλέον 5.000 στελεχών στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, για τη σύλληψη όσων παράτυπων μεταναστών επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υπογραφή υπογραφή εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.

Όλα αυτά σε μία άμεση κίνηση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ να περιοριστεί η μετανάστευση και να ενισχυθεί -όπως υποστηρίζει ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του- η εθνική ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ φέρεται αποφασισμένος μέσα σε λίγες ημέρες να τα αλλάξει όλα στις ΗΠΑ, αποδεικνύοντας το σκληρό πρόσωπο που έχει εμφανίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.