Πώς θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ

Πώς θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί η πολυαναμενόμενη τροπολογία  που θα λύσει το θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, στη διάρκεια συνάντησής τους  με τους εργαζόμενους στο δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι  μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων, για 30.000 μαθητές δημοτικών σχολείων του νόμου Θεσσαλονίκης.
Ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης, που επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι «έχουν αντιμετωπιστεί και τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα, ώστε να αρχίσει η παροχή των σχολικών γευμάτων» και πρόσθεσε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση κονδυλίων, για να μπορέσει να επεκταθεί το προγράμματα και σε περιοχές, όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο κ. Βερναρδάκης είπε ακόμα ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου του Παύλου Μελά στον δήμο και τη σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός κατά την επόμενη επίσκεψη του, στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Επικράτειας ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, με την επίσκεψή του στο δημαρχείο. Σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, είπε ότι «οι δήμαρχοι που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα, παρανομούν».

Όσο για την πληρωμή των συμβασιούχων, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, βρέθηκε η λύση και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία από τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης ο κ. Βερναρδάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Θεσσαλονίκη πάει καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα» διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο δημαρχείο, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και για πολλά απ’ αυτά σύντομα θα υπάρξουν λύσεις. Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη πάει καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα», είπε ο κ. Βερναρδάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως έθεσε στον υπουργό θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη κι ένα από αυτά, που δεν αφορά την αρμοδιότητα του ιδίου, είναι να χαρακτηριστούν τα πρόστιμα που κόβει η δημοτική αστυνομία ανταποδοτικά για να μπορέσουν οι δήμοι, μέσω κονδυλίων, να προσλάβουν δημοτικούς αστυνομικούς.

economy365.gr