Εγκαίνια στην Κορίνθου Πατρών | 24,70 ευρώ μαζί με τη “Γέφυρα”

Εγκαίνια στην Κορίνθου Πατρών | 24,70 ευρώ μαζί με τη “Γέφυρα”

  • |

Στα εγκαίνια της διπλής σήραγγας της περιοχής «Παναγοπούλα» της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών θα δώσει το «παρών» ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης. Συνάντηση θα έχει και με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Ο καινούργιος δρόμος που δίνεται σήμερα στην κυκλοφορία αλλά τα δεδομένα στις μετακινήσεις και τις μεταφορές, αφού η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά, το κόστος όμως θα εκτοξευθεί στα ύψη. Τα διόδια από την Ελευσίνα έως το Ρίο θα κοστίζουν 11,50 ευρώ. Εάν κάποιος οδηγός έχει προορισμό την Αιτωλοακαρνανία θα πρέπει να συμπεριλάβει στα έξοδά του και το κόστος της Γέφυρας, δηλαδή άλλα 13,20 ευρώ.

Βεβαίως η διαδρομή τους θα είναι πιο ασφαλής, σε έναν από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της χώρας καθώς έχουν κατασκευαστεί 29 σήραγγες, με συνολικό μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, 80 γέφυρες, 29 ανισόπεδοι κόμβοι και περισσότερες από 240 διαβάσεις.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος