Συλλαλητήρια μετά μουσικής

Συλλαλητήρια μετά μουσικής

efsyn.gr
Μία ημέρα μετά την 24ωρη απεργία, συνδικάτα, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς δίνουν ραντεβού και πάλι στους δρόμους και καλούν «όλους τους πολίτες της Αττικής να δώσουν το »παρών» στο Σύνταγμα, στο παλλαϊκό ενωτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ανυπακοής και αντίστασης στο 4ο μνημόνιο».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν στις 18.30 στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα καλεί στη συμβολή της Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ. Ξεχωριστό κάλεσμα για συγκέντρωση στις 19.00 στην Ομόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ. Επίσης στις 19:00 καλούν, στο Σύνταγμα, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου διοργανώνεται συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» (19:00), στην οποία συμμετέχουν: Κίτρινα Ποδήλατα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Ζωή Παπαδοπούλου, Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα.

«Οφείλουμε όλοι και όλες να ανταποκριθούμε στην έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δεκάδων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που μας καλούν σε μια οργανωμένη αντίσταση στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας, για να σταματήσουμε τη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες» σημειώνει στο κάλεσμά της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

H Λαϊκή Ενότητα στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία και καλεί τον λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά.