Στόχος επίθεσης ο Λ. Παπαδήμος

Στόχος επίθεσης ο Λ. Παπαδήμος

Έκρηξη σημειώθηκε στις 6.30 το απόγευμα σε αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος έχει τραυματιστεί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματισμένος στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματισμένος στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ | Εφ.Συν. / paris

Τραυματίστηκαν, επίσης ο οδηγός του οχήματος όπως και ο συνοδός του κ. Παπαδήμου, που βρίσκονταν στο μπροστινό κάθισμα. Αμφότεροι είναι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος καθόταν μόνος του στο πίσω κάθισμα και είχε δίπλα του φακέλους. Όπως εικάζεται, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός που άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος στη συνέχεια εξερράγη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποστολέας του φακέλου ήταν η Ακαδημία Αθηνών.

Και οι τρεις άνδρες που επέβαιναν στο όχημα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

έκρηξη στην Αθήνα Η στιγμή που το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει φτάσει στο σημείο και ετοιμάζεται να μεταφέρει τον Λ. Παπαδήμο σε νοσοκομείο | Εφ.Συν. / paris

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ.» ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στην κοιλιά (κυρίως), το πόδι και το στήθος. Ελαφρά τραυματισμένοι είναι οι συνοδοί του, οι οποίοι φέρουν θραύσματα από την έκρηξη.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο κι οι συνοδοί του «βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και κάνουν τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους».