Πού θα σηκώνουν «ρολά» τα εμπορικά τις Κυριακές, βάσει του 4ου μνημονίου (χάρτες)

Πού θα σηκώνουν «ρολά» τα εμπορικά τις Κυριακές, βάσει του 4ου μνημονίου (χάρτες)

  • |
Αντίθετη σε κάθε σενάριο της επικείμενης υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του 4ου μνημονίου, δηλώνει η ΕΣΕΕ, ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) προκήρυξε για την Κυριακή 16 Ιούλη, ημέρα που εμπίμπτει με το επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων, 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο.

Η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» δημοσιεύει σήμερα τον χάρτη συγκεκριμένων αγορών προσδιορισμένων από τους δρόμους που τις περιβάλλουν, στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίες προβλέπεται να ενταχθούν στην εν λόγω κυβερνητική απόφαση. Το σχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση, παρά τις έντονες αντιδράσεις επιχειρηματιών και συλλόγων.

Ο «χάρτης» με τις περιοχές

Ειδικότερα, το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που βρίσκεται σε διαβούλευση στο ΥΠΑΝ προβλέπει ότι οι περιοχές στις οποίες θα λειτουργούν τα καταστήματα 32 Κυριακές έχουν ως εξής:

Στην Περιφέρεια Αττικής:

✓ Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.

✓ Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.

✓ Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος.

✓ Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από τη Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

✓ Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Έλλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος.

✓ Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο.

✓ Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας η οποία εκτείνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

✓ Το τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση 3046/51009/1994 (ΦΕΚ Β’ 833), το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

kinisienergoipolites.blogspot.gr