Βαρβαρότητα: Απλήρωτη για 15 μήνες αυτοκτόνησε 42χρονη εργαζόμενη στην “Καρυπίδη”. Δίχως τέλος οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι εν υπηρεσία

Βαρβαρότητα: Απλήρωτη για 15 μήνες αυτοκτόνησε 42χρονη εργαζόμενη στην “Καρυπίδη”. Δίχως τέλος οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι εν υπηρεσία

  • |

Η αυτοκτονία της 42χρονης απλήρωτης και σε απόγνωση για 15 μήνες εργαζόμενης στην αλυσίδα super market «Καρυπίδης», έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη σειρά αυτοκτονιών εργαζομένων και υπερχρεωμένων πολιτών σε αδιέξοδο, ενώ πρόσφατα είχαμε δύο θανάτους συμβασιούχων στην καθαριότητα εν ώρα υπηρεσίας και τον φρικτό θάνατο 23χρονου ντελιβερά πάνω στο μεροκάματο.

Αυτή είναι η μνημονιακή τάξη των πραγμάτων στη χώρα!

Σε ανακοίνωση του, το σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» αναφέρει «Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος» Η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», πρώην Αρβανιτίδη, εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης συναδέλφισσας από τα Γιαννιτσά για τον άδικο χαμό της.

O θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της ‘’Καρυπίδης’’ στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της “Καρυπίδης” με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους (!), αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε το Π.Δ για την διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.

Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πλουτίζει τους λίγους και πλήττει τους πολλούς.

Να σημειωθεί ότι ο Καρυπίδης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας super market στην Βόρεια Ελλάδα, κυκλοφορεί ελεύθερος, κάνει χλιδάτη προκλητική ζωή και είναι μεγαλομέτοχος, φερόμενος ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης.

Ουδείς ζητάει λογαριασμό από τον μεγαλοσχήμονα και δεν υφίσταται την παραμικρή δίωξη, στέλνοντας στον τάφο εξαθλιωμένους και σε αδιέξοδο εργαζόμενους.

.iskra.gr