Στα 35 εκατ. ευρώ κάθε τηλεοπτική άδεια

Στα 35 εκατ. ευρώ κάθε τηλεοπτική άδεια

  • |

Συντάκτης: 
Σωτήρης Μανιάτης
Στα 35 εκατ. ευρώ το τίμημα για κάθε τηλεοπτική άδεια για κανάλια εθνικής εμβέλειας. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πριν από λίγο και ενημέρωσε με σχετική επιστολή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, υπέγραψαν τη σχετική υπουργική απόφαση που οριστικοποιεί και το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών.

Η υπουργική απόφαση

Να θυμίσουμε ότι η ολομέλεια του ΕΣΡ έχει αποφασίσει να δοθούν σε αυτήν τη φάση επτά άδειες εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης ενημερωτικού χαρακτήρα.

Την περασμένη Τετάρτη (26/7) το πρωί η ανεξάρτητη Αρχή έκανε δεκτό αίτημα των τεσσάρων βασικών καναλαρχών, Γ. Βαρδινογιάννη, Γ. Αλαφούζο, Θ. Κυριακού, Δ. Κοντομηνά (βλέπε STAR, MEGA, ΣΚΑΪ, ALPHA, ANT-1 και Μακεδονία TV) για συνάντηση, από την οποία έλειπε τελικά ο κ. Αλαφούζος, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους υπόλοιπους.

Την ίδια μέρα, λίγες ώρες μετά, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου, όπου επανέλαβε ουσιαστικά και πάλι τις θέσεις της για την αδειοδότηση.

Δηλαδή ουσιαστικά τα στελέχη της πρότειναν να μη γίνει τώρα η αδειοδότηση, να προηγηθεί ενημέρωση από την πολιτεία για τη μετάβαση στη νέα τεχνολογία DVB -T2, που αυξάνει τη χωρητικότητα του φάσματος, οι άδειες να δίνονται από το ΕΣΡ με απλή αίτηση των ενδιαφερόμενων και εγγραφή σε σχετικό μητρώο και το τίμημα να είναι ένα μικρό ουσιαστικά ποσό, που θα δίνεται στο ΕΣΡ και συνολικά θα συμπληρώνει τον προϋπολογισμό του.