Υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Βαρουφάκης

Υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Βαρουφάκης

Έστω και με… βαριά καρδιά, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ πολλών άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Παρασκευής (01.12.2017) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1.

Αρχικά, θέλησε να …αποφύγει την απάντηση και είπε ότι ο σχεδιασμός του κινήματος του (DiEM 25) είναι να «κατέβει» στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

«Θα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο, μια κομματική λίστα. Θα αποτελείται από υποψήφιους ευρωβουλευτές στην Πολωνία, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία», τόνισε.

Αποκάλυψε όμως ότι τον Φεβρουάριο θα γίνει το συνέδριο του κόμματος στην Ελλάδα, με ελληνικό όνομα (σ.σ. που δεν έχει βγει ακόμα, οι όποιες προτάσεις δεκτές) και του οποίου θα ηγηθεί ο ίδιος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπερασπίστηκε όσα έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015, χαρακτήρισε «κούφια απειλή» το Grexit, με το οποίο ποτέ δεν συμφωνούσε αλλά αν είχε γίνει θα ήμασταν …καλύτερα και δεν παρέλειψε να «καρφώσει» ξανά τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ό,τι μπορώ να του πω. Τον θεωρώ ιδιαίτερα οξυδερκή άνθρωπο. Δεν θα τον χαρακτηρίσω (σ.σ. στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός είναι αριστερός). Ξέρω πολύ καλά ότι ο Αλέξης γνωρίζει αυτά που λέω», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αλλά συνέχισε «καρφώνοντας» ξανά τον πρωθυπουργό: «Έχει απόλυτη ανάγκη, δεδομένου ότι έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη πολιτική, να λέει ένα συγκεκριμένο αφήγημα στον εαυτό του. Το οποίο ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν βασίζεται στην πραγματικότητα. Αν αποδέχεται τους όρους του μνημονίου, δεν κυβερνά. Τελείωσε».