Παραχώρησαν το Ηρώδειο στην Μαρέβα για επίδειξη μόδας

Παραχώρησαν το Ηρώδειο στην Μαρέβα για επίδειξη μόδας

Επίδειξη μόδας στον αύλειο χώρο μπροστά από το Ηρώδειο θα πραγματοποιήσει ο οίκος «Zeus and Dione» στις 2 Απριλίου 2018, μετά και την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Ναι, το περίφημο ΚΑΣ είπε ομόφωνα «ναι» στην εκδήλωση του γνωστού οίκου, που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι (σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη) και η Δήμητρα Κολοτούρα.

Το αρχικό αίτημα της εταιρείας AXDW, ήταν να παραχωρηθεί για την επίδειξη το ίδιο το μνημείο. Ωστόσο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αθηνών αντιπρότεινε τον αύλειο χώρο του Ηρωδείου, κάτι που οι διοργανωτές της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας αποδέχτηκαν, με το σχετικό αίτημα να αφορά πλέον την προσωρινή παραχώρηση της πλατείας που βρίσκεται μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, καθώς και της σκάλας ανόδου.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΑΣ, ο ελληνικός οίκος είναι μια σοβαρή περίπτωση στον χώρο της μόδας, με ενδύματα που εμπνέονται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και πολιτισμό, αναδεικνύοντας την ελληνική παράδοση και κληρονομιά. Με λίγα λόγια πασαρέλα θα γίνει το Ηρώδειο (και ο «αύλειος χώρος» Ηρώδειο είναι: Στην επίδειξη μόδας του οίκου «Zeus & Dione» θα συμμετέχουν 40 μοντέλα, που θα περπατήσουν κατά μήκος της πλατείας, σε κυκλική διαδρομή, η οποία θα καλύπτει περίπου το μήκος των χαμηλών σωζόμενων καταλοίπων του μετασκηνίου του Ηρωδείου) αφού πρόκειται για «σοβαρή περίπτωση» σύμφωνα με το σοβαρό και ενίοτε αυστηρό ΚΑΣ!

Θυμίζουμε ανάλογη αίτηση παραχώρησης του Ηρώδειου έγινε και από τον οίκο Gucci. Αλλά ο οίκος μόδας Gucci «…ζήτησε τον Παρθενώνα και μόνον αυτόν, παρά το γεγονός ότι το ΚΑΣ πρότεινε και άλλους χώρους… Δεν είναι το ΚΑΣ αρνητικό σε σοβαρές εκδηλώσεις μόδας, αλλά βεβαίως να μπορούν να συνάδουν με τον χώρο που ζητούν» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ και πρόεδρος του ΚΑΣ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Τούτων δοθέντων, οι αιτιάσεις ότι το ΚΑΣ παραχώρησε τον αύλειο χώρο του Ηρώδειου στην κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι επειδή είναι σύζυγος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στερούνται… σοβαρότητας.