«Βόμβα» Θεωνά: Να μην ψηφιστεί η διάταξη για την απεργία

«Βόμβα» Θεωνά: Να μην ψηφιστεί η διάταξη για την απεργία

Κάθετα αντίθετος στη διάταξη που αφορά στο καθεστώς λήψης αποφάσεων για τη διενέργεια απεργίας παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συνδικαλιστής, Γιάννης Θεωνάς.

Ο κ. Θεωνάς επισήμανε ότι «αυτή η διαδικασία είχε επιχειρηθεί να εφαρμοστεί πριν από μερικά χρόνια». Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «από το 1983 είχε προωθηθεί μια τέτοια διαδικασία και τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις.

Και αυτό τώρα πρέπει να έχει την ίδια τύχη για να μπορεί το συνδικαλιστικό κίνημα να αποφασίζει ελεύθερα». Ερωτηθείς τι ακριβώς εννοεί είπε πως «θα πρέπει να μην ψηφιστεί αυτό το άρθρο».

Εν συνεχεία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το άρθρο αυτό μοιάζει με την εποχή που ο τότε υπουργός Εργασίας διαμόρφωνε την πάλη των τάξεων» λέγοντας ακόμη ότι «ε, δεν γίνεται έτσι»

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη διάταξη, για να λάβει απόφαση ένα πρωτοβάθμιο σωματείο για απεργία θα πρέπει στη γενική συνέλευση να παρίσταται τουλάχιστον το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Σωματείου.

topontiki.gr