Τέλος στη συνεργασία με Super League βάζει η Nova

Τέλος στη συνεργασία με Super League βάζει η Nova

Αλλαγή πλεύσης από το επόμενο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League για τη δορυφορική πλατφόρμα της Nova που ανήκει στη Forthnet, καθώς πλέον θα διεκδικεί τα δικαιώματα των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος (από τη σεζόν 2018-2019) ξεχωριστά με κάθε ομάδα της Super League και όχι «πακέτο» όπως γίνεται μέχρι τώρα. 

Σωτήρης Μανιάτης

Η απόφαση των στελεχών της δορυφορικής πλατφόρμας είναι δηλαδή να ακολουθήσουν για όλες τις ομάδες το «μοντέλο ΠΑΟΚ». Γι’ αυτό και η Nova άσκησε σήμερα (Δευτέρα) το μονομερές δικαίωμά της για πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης (ΣΚΔ)  Super League μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19. Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος (2017-2018) βέβαια θα ολοκληρωθεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάπτει η δορυφορική πλατφόρμα της Nova με τις ομάδες της Super League θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Κάντζας «πέρα από την προάσπιση των εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελέσει ευκαιρία για restart που τόσο πολύ χρειάζεται ο Συνεταιρισμός της Super League».

Πριν από μία διετία η Nova είχε προτείνει στη Super League τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12, καθώς και την ανάδειξη του πρωταθλητή από play offs ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα διεθνών συμβουλευτικών οίκων που είχε παραγγείλει η ίδια η Super League. Το καλοκαίρι του 2017 όμως οι παράγοντες της Super League αναίρεσαν μέσα σε λίγους μήνες τη δική τους απόφαση σχετικά με τη μείωση των ομάδων.

Η ανακοίνωση της Forthnet στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έχει ως εξής:

Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.

w.efsyn.gr