Κ. Χρυσόγονος: Μέσω ΔΗΜΑΡ στο Κίνημα Αλλαγής;

Κ. Χρυσόγονος: Μέσω ΔΗΜΑΡ στο Κίνημα Αλλαγής;

Ένα σενάριο με πρωταγωνιστή τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν ανεξάρτητο, Κώστα Χρυσόγονο φημολογείται έντονα τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα πηγαδάκια στην Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικά άστεγος σήμερα κ. Χρυσόγονος θα εξέταζε την πιθανότητα να χριστεί ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ και με τον τρόπο αυτό να επιτευχθεί ένας διπλός στόχος που θα ικανοποιεί τόσο τον ίδιο όσο και το κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Αφ’ ενός δηλαδή η ΔΗΜΑΡ θα αποκτήσει ευρωβουλευτή που μέχρι σήμερα δε διαθέτει και αφ’ ετέρου ο Κώστας Χρυσόγονος θα εισέλθει με τον τρόπο αυτό το κατώφλι του Κινήματος Αλλαγής, έχοντας προφανώς το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αν και προς το παρόν τίποτα δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ, βασικό κορμό του νέου υπό διαμόρφωση φορέα, είναι πολλοί όσοι δε βλέπουν με καθόλου καλό μάτι μια τέτοια εξέλιξη, η οποία όπως λένε «βάζει από το παράθυρο στο Κίνημα Αλλαγής το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, οι καχυποψίες τους ενισχύονται από την εκδήλωση που πραγματοποιεί την Τρίτη το Πολιτικό Εργαστήριο της ΔΗΜΑΡ με θέμα «Διάκριση Εξουσιών και Κράτος Δικαίου» – (19.00 στο ξενοδοχείο Caravel) στην οποία μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Κ. Χρυσόγονος (και οι  Ξεν. Κοντιάδης, Γ. Τασόπουλος, Ν. Τσούκαλης και συντονιστής ο Γ. Σιακαντάρης).

Με άλλα λόγια οι «καχύποπτοι» της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι επιχειρείται ένα πρώτο βήμα προσέγγισης, προκειμένου να μετρήσουν αντιδράσεις και κραδασμούς.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση θα έχει συνέχεια στην εσωκομματική κουζίνα του νέου κεντροαριστερού κόμματος που εξάλλου έχει προϊστορία και μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους φλερτ και συνεργασίες.

efsyn.g