Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο μετά τις αυξήσεις Αλλαγές

Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο μετά τις αυξήσεις Αλλαγές

  • |

Ευχάριστες ανατροπές στους μισθούς 310.000 δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο που παρουσιάζεται Δεκέμβριο, καθώς  προβλέπει αύξηση της τάξης των 15-50 ευρώ που θα ισχύσει από το 2016. Την ίδια στιγμή 380.000 υπάλληλοι θα δουν τους μισθούς τους να παγώνουν για τα επόμενα 6 χρόνια.

Κερδισμένοι από τις ανακατατάξεις οι περίπου 310.000 υπάλληλοι που έχουν ως και 12 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα δουν καμία αύξηση, αλλά αντίθετα θα δουν τον ονομαστική αξία στον βασικό τους μισθό να μειώνεται, χωρίς ωστόσο να υποστούν μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν.Για να μην είναι πραγματικές οι μειώσεις στον μισθό οι εργαζόμενοι αυτοί θα λαμβάνουν προσωπική διαφορά η οποία σταδιακά θα μειώνεται για μια εξαετία ως το 2021.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» αν για παράδειγμα ένας υπάλληλος που μπήκε στο δημόσιο το 2010, είναι βασικής εκπαίδευσης και επί πέντε χρόνια δεν έχει δει καμία αύξηση θα δει τον μισθό του να αυξάνεται από τα 780 ευρώ στα 803 ευρώ. Αντίθετα ένας υπάλληλος τεχνολογικής εκπαίδευσης με 26 χρόνια υπηρεσίας και μισθό 1601 ευρώ/μήνα θα καταταγεί με βάση το νέο μισθολόγιο στο 12 κλιμάκιο και θα έχει πλέον ονομαστικό βασικό μισθό 1.478 ευρώ. Για να μην χάνει τα 123 το μήνα βάσει του νέου κλιμακίου θα πάρει προσωπική διαφορά η οποία με την πάροδο των ετών θα μειώνεται.

Η εφημερίδα παρουσιάζει τους αναλυτικούς πίνακες με τις αλλαγές που φέρνει το νέο μισθολόγιο. Στους πίνακες καταγράφεται η αναπροσαρμογή ανά μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος