«Η χουντική πρόκληση Μπαρμπαρούση εκφράζει πλήρως τη Χ.Α.»

«Η χουντική πρόκληση Μπαρμπαρούση εκφράζει πλήρως τη Χ.Α.»

  • |

efsyn.gr
«Η χουντική πρόκληση Μπαρμπαρούση δεν συνιστά ατύχημα ούτε “προσωπικό λάθος”», σύμφωνα με τον γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως τόνισε, πρόκειται για γεγονός που «εκφράζει πλήρως τη Χρυσή Αυγή και τη στρατηγική της αλλά και γενικότερα τον ακροδεξιό χώρο».

 

Από την Άρτα, όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου, ο γραμματέας της ΛΑ.Ε. επισήμανε ότι «ποτέ η ακροδεξιά και ο νεοφασισμός δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τη δημοκρατία και την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, είπε ότι «επιδιώκει να μετατρέψει τη γειτονική χώρα σε πολιτικο-στρατιωτικό ευρωατλαντικό οικόπεδο και τα Βαλκάνια σε κηδεμονευόμενη αποικιακή ζώνη».

Εκτίμησε ότι η συμφωνία «θα ενισχύει τις απειλές και τις πιέσεις σε βάρος της ασφάλειας της χώρας μας αλλά και της συνεργασίας και της ειρήνης στην περιοχή μας. Το ΝΑΤΟ, με αυτή τη συμφωνία, θα φέρει τόση ειρήνη, φιλία και συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και FYROM όση έχει φέρει και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, με την τελευταία να προκαλεί, να εκβιάζει και να απειλεί όλο και περισσότερο τη χώρα μας».

Επίσης, έκρινε ότι η πρόταση μομφής της Ν.Δ. Ήταν «θείο δώρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ως ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του Τσίπρα και μιας κυβέρνησης που ξεπουλάει την Ελλάδα. Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δεν διέθετε καμιά νομιμοποίηση. Αν η Βουλή απορρίψει την πρόταση μομφής της Ν.Δ., τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα βρει αφορμή για να ισχυριστεί ότι η Βουλή νομιμοποίησε την απαράδεκτη και βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα νατοϊκή συμφωνία, για την οποία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια ευρωατλαντική φιέστα στις Πρέσπες» υποστήριξε.

Και ανέφερε ότι οι μόνοι «που μπορούν να υπερασπίσουν σήμερα την Ελλάδα, τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την προκοπή του λαού είναι η Λαϊκή Ενότητα και ένα μέτωπο αριστερών προοδετιικών πατριωτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων».

efsyn.gr