Τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Την άμεση κατάθεση τροπολογίας για την παραχώρηση έκτασης με σκοπό την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απ’ την Τούμπα, όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση.

Ο υπουργός βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Τούμπα, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Άμυνας Μαρία Κόλια-Τσαρουχά και την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να κάνει μια πρώτη αυτοψία στον χώρο, που όπως εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα, πρόκειται να παραχωρηθεί απ’ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι επιθυμία της κυβέρνησης να βοηθήσουμε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει ένα μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και να αποτελεί ένα στολίδι της πόλης» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος και τόνισε ότι «όπως και άλλες ΠΑΕ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας απέκτησαν τα δικά τους γήπεδα, έτσι και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το δικό της στολίδι».

«Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, έναν χώρο περί 21 στρέμματα να βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης και μικρές περιοχές γύρω από το γήπεδο για τις οποίες είχαμε ξεκινήσει ένα διάλογο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παραχώρηση τους.

Είναι επάνω οι νομικοί μας και οι νομικοί σύμβουλοι και σήμερα θα έχουμε τελειώσει την τροπολογία. Ελπίζω να την καταθέσουμε στο πρώτο νομοσχέδιο που υπάρχει για την στρατιωτική δικαιοσύνη μέσα στις επόμενες ημέρες. Από τη μεριά του Υπουργείου Άμυνας, η τροπολογία θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εμείς θα κινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες, με την κατάθεση τροπολογίας και θα χρειαστούν δέκα ημέρες για να ψηφιστεί από την Βουλή», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, τόνισε λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση με την κυβερνητική αντιπροσωπεία: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή εξέλιξη. Περιμένουμε εναγωνίως την νομοθετική ρύθμιση ώστε να γίνει πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου. Ευχαριστούμε, επίσης, τον κύριο Καμμένο, την κυρία Νοτοπούλου και την κυρία Κόλλια για την δέσμευσή τους για την παραχώρηση του χώρου και την προθυμία τους να τρέξουν οι δικαδικασίες το γρηγορότερο δυνατό. Πιστεύω ότι σήμερα μπήκε το πρώτο λιθαράκι για την ανέγερση του νέου γηπέδου της Τούμπας, το οποίο, σε αντίθεση με ό,τι ακούγεται, θα γίνει με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιβάν Σαββίδη. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση για την δέσμευσή της για την δωρεάν παραχώρηση των 20 στρεμμάτων και, όπως είπα στην αρχή, περιμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση για να γίνουν πράξη κι αυτά τα λόγια».

Παράλληλα, ανέφερε και ορισμένες λεπτομέρειες για το πρότζεκτ της νέας Τούμπας. Είπε, συγκεκριμένα: «Ο κύριος Σαββίδης έχει πραγματικά μεγάλο όραμα για το γήπεδο της Τούμπας και θα το δείτε», ενώ σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει την επένδυση μόλις περάσει η τροπολογία, πρόσθεσε: «Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα αρχίσει το γκρέμισμα αυτού του γηπέδου έτσι ώστε άμεσα να αρχίσει και η ανέγερση του νέου. Είναι υπό συζήτηση ο τρόπος κατασκευής. Το πιο πιθανό είναι να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή».

efsyn.gr