Λαφαζάνης για δίωξη από Fund: “Τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια”

Λαφαζάνης για δίωξη από Fund: “Τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια”

  • |

“Στο στόχαστρο του Fund Palace International & Tristar SA με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας μπήκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η ΛΑΕ μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών για λογαριασμό του λιβεριανού Fund καθώς τον κατηγορεί ότι ηγείτο της κατάληψης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, με συνέπεια να αναβληθούν εκείνη την μέρα οι προβλεπόμενοι πλειστηριασμοί.

Οι κατηγορίες επί των οποίων καλείται να απολογηθεί ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι από τη μία η “διατάραξη κοινής ειρήνης“, κάτι το οποίο αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την προστασία των πλειστηριασμών και από την άλλη η κατηγορία “της παρεμπόδισης συναγωνισμού“.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης  μιλώντας στο bankingnews είπε ότι πρόκειται για βιομηχανία διώξεων με την πρώτη  κατασκευασμένη στα άδυτα του Μαξίμου δικογραφία να προέρχεται από το αμαρτωλό “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στον αιώνα τον άπαντα και δηλώνει ότι δεν τους φοβάται και τους γράφει … στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζει  ότι η δίωξη σε βάρος του έχει ως σκοπό  να τρομοκρατήσει  τους πολίτες και τους αγωνιστές του κινήματος που κινητοποιούνται κατά των πλειστηριασμών.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ θεωρεί ως δεδομένο ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα λάβουν εφιαλτικές διαστάσεις κατά των οφειλετών οι οποίοι θα καλούνται να παραδώσουν το βιός τους και ότι έφταιξαν μια ζωή στα funds που  αγόρασαν τα «κόκκινα» δάνεια  από τις τράπεζες έναντι πινακίου φακής και στη συνέχεια θα ζητούν από τους οφειλέτες την αποπληρωμή της συνολικής οφειλής.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης  υποστηρίζει  ότι οι τράπεζες πρέπει να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες είτε πρόκειται  για δανειολήπτες στεγαστικών δανείων ή για μικρομεσαίους επιχειρηματίες  που εξαιτίας της κρίσης  εμφανίζονται  υπερχρεωμένοι και φυσικά είναι αδύνατο να τα αποπληρώσουν υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Είναι προφανές  ότι η παρουσία των Funds  με την άδεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία επιτρέπει το ξεπούλημα της περιουσίας  των ελλήνων, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια  στον αφελληνισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας  προκαλώντας  ένα  νέο κύμα απολύσεων από τις εταιρείες που έπεσαν στα χέρια των Funds.

Είναι θλιβερό, επισημαίνει  ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης  που η σημερινή κυβέρνηση έχει παραχωρήσει όλα τα στρατηγικά της εργαλεία και έδωσε δικαιώματα στα Funds τα οποία πλέον έχουν   τον τρόπο να αγοράσουν τζάμπα την Ελλάδα.

Ο κ  Παναγιωτης Λαφαζάνης απευθυνόμενος προς τα Fund λέει ότι θα μας βρουν έξω από τα γραφεία τους για να μάθει ο κόσμος ποιοι είναι και ποιοι είναι οι σκοτεινοί στόχοι τους”.

iskra.gr/