Θρίλερ με τις 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Δεν …βιάζονται οι δανειστές

Θρίλερ με τις 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Δεν …βιάζονται οι δανειστές

  • |

Αποχώρησαν οι δανειστές χωρίς να πάρουν στα χέρια τους τις εισηγήσεις της ελληνικής πλευράς για τη διεύρυνση του Εξωδικαστικού σε μισθωτούς, συνταξιούχους κι επαγγελματίες για την ρύθμιση των 120 δόσεων.

Αν και ο ελληνικός φάκελος ήταν παντελώς έτοιμος και νομικά εμπεριστατωμένος, τα τεχνικά κλιμάκια εξάντλησαν τα τέσσερα 24ωρα της παρουσίας τους στην Αθήνα, περνώντας από «κόσκινο» μόνο την έως τώρα λειτουργία του Εξωδικαστικού, όπως επίσης τα στοιχεία του νόμου Κατσέλη.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι άνθρωποι των δανειστών περιορίστηκαν στην έως τώρα πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού και του νόμου Κατσέλη καθώς είναι μέρος και αυτό την πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση για διεύρυνση του εξωδικαστικού μηχανισμού πάει για αργότερα παρατείνοντας έτσι την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Το καλό νέο είναι ότι η «ακτινογραφία» του Εξωδικαστικού ικανοποίησε απολύτως τους ξένους τεχνοκράτες, οι οποίοι αναγνώρισαν πως μετά από τις πρώτες δυσκολίες, πλέον ο ρυθμός ανεβαίνει. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και για οφειλές μικρότερες από 20.000 ευρώ, καθώς έως τότε εκτιμάται ότι θα έχει καταστεί δυνατή η πλήρης αυτοματοποίηση των διαδικασιών, άρα και η ελαχιστοποίηση του κόστους.

dikaiologitika.gr