Αγωγή κατά της Τουλουπάκη απ’ τη Ράικου για την υπόθεση Novartis

Αγωγή κατά της Τουλουπάκη απ’ τη Ράικου για την υπόθεση Novartis

  • |

Αγωγή κακοδικίας κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατέθεσε, όπως έγινε γνωστό, η προκάτοχός της, Ελένη Ράικου μαζί με τον γιατρό σύζυγό της Λάζαρο Καρνέση, το όνομα του οποίου βρίσκεται στην λίστα των γιατρών που ελέγχεται για την υπόθεση της Novartis.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και ο σύζυγός της κατηγορούν την κ. Τουλουπάκη και δύο εισαγγελείς συνεργάτες της για τη διαρροή του ονόματος του σχετικά με τη Novartis, επικαλούμενοι παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας. Πέρα τούτων ζητά μάλιστα και χρηματική αποζημίωση, κάτι που είναι πρωτοφανές στις αλληλομηνύσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Ο Λάζαρος Καρνέσης που έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την Novartis, κατέθεσε μήνυση και αποδίδει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του.

Την αγωγή κακοδικίας της Ελένη Ραϊκου την χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

efsyn.gr