Για «απειλές μέσω τηλεφώνου» συνελήφθη μέλος του «Ρουβίκωνα»

Για «απειλές μέσω τηλεφώνου» συνελήφθη μέλος του «Ρουβίκωνα»

  • |

Στη σύλληψη ενός 39χρονου, ο οποίος είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» προέβησαν σήμερα (Δευτέρα) το βράδυ οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 39χρονος τηλεφώνησε χθες (Κυριακή) στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται -τραυματισμένο- άλλο μέλος του «Ρουβίκωνα», το οποίο έχει συλληφθεί για επιθέσεις κατά αστυνομικών, κατά τα πρόσφατα επεισόδια που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μάνος Τσαλδάρης

Με βάση πάντα τις ίδιες πηγές, ο 39χρονος πήρε στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου και είπε ότι εάν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί – φρουροί από το δωμάτιο που βρίσκεται το άλλο μέλος της συλλογικότητας, θα πήγαινε εκεί και θα έσπαζε τα πάντα και ότι θα προέβαινε σε βιαιοπραγίες. Κατά τις αστυνομικές πηγές, πάντα, πριν το τηλεφώνημα ομάδα ατόμων της συλλογικότητας είχαν επισκεφτεί το τραυματισμένο μέλος και θεώρησαν ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί για να φυλάνε 29χρονο που είχε τραυματιστεί στα ίδια επεισόδια, φρουρούσαν και το τραυματισμένο μέλος του «Ρουβίκωνα».

Για τις δια τηλεφώνου απειλές, οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν το πρωί της Δευτέρας και οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, αρχικά προσήγαγαν το απόγευμα τον 39χρονο, τον οποίο ακολούθως συνέλαβαν, σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία με την κατηγορία «της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών».

Ο 39χρονος θα οδηγηθεί την Τρίτη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

efsyn.gr