Αθωώθηκε ο Σεραφείμ Κανδύλας

Αθωώθηκε ο Σεραφείμ Κανδύλας

  • |

Αθώος κρίθηκε ως ήταν αναμενόμενο, το ιδρυτικό μέλος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ Serafeim Kandylas για την κατοχή νόμιμων προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης της Kannabio Hemp Cooperative (ακατέργαστοι ανθοί, σαπούνια, χυλοπίτες, αλεύρι).

Χαιρόμαστε που υπάρχει πλέον πρόοδος και η αναγνώριση από τις δικαστικές αρχές ότι η βιομηχανική κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, αν και ο εισαγγελέας αρχικά -παρόλα τα αποδεικτικά στοιχεία- είχε προτείνει την ενοχή του στην κατηγορία της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Τα προϊόντα που προέρχονται από πιστοποιημένες κατά την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ποικιλίες βιομηχανικής κάνναβης περιέχουν πολύ μικρή συγκέντρωση της δραστικής ουσίας THC (<0.2%) που αποκλείει οποιαδήποτε τοξική ή ευφορική δράση και κυκλοφορούν ευρέως σε όλη την Ευρώπη ως τρόφιμα, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αυτές οι ποικιλίες εξαιρούνται από τις ναρκωτικές ουσίες και μπορούν να παραχθούν νόμιμα ως αγροτικό προϊόν, ενώ μπορούν να τυποποιηθούν ως τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, όπως γίνεται παγκόσμια σε μια πολύ επικερδή, νέα αγορά.

Η βιομηχανική κάνναβη (Cannabis Sativa L.) είναι ένα καθαρά αγροτικό προϊόν με διατροφική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση και σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία κανένα μέρος του φυτού δεν θεωρείται ναρκωτικό. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει αντιληπτό από την πολιτεία και τις διωκτικές αρχές ότι τα διατροφικά προϊόντα από όλα τα μέρη του φυτού της βιομηχανικής κάνναβης (ανθός και σπόροι) είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία και θεωρούνται υπερ-τροφές. Αναμένουμε από την κυβέρνηση πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν την υγιή και απρόσκοπτη ανάπτυξη του κλάδου, χωρίς να τον περιορίζουν, και που θα ενισχύσουν τους Έλληνες παραγωγούς και μεταποιητές.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ

.enallaktikos.gr