Στ. Μάνος: Δεν μου αρέσει που ο Μητσοτάκης υπόσχεται ότι δεν θα κάνει απολύσεις – Δηλαδή εγώ θα πληρώνω τους άχρηστους

Στ. Μάνος: Δεν μου αρέσει που ο Μητσοτάκης υπόσχεται ότι δεν θα κάνει απολύσεις – Δηλαδή εγώ θα πληρώνω τους άχρηστους

  • |

Την άποψη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια άθλια κυβέρνηση εξέφρασε σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Στέφανος Μάνος..

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία για περισσότερα από τέσσερα χρόνια δεν έχει καμία σημασία -πρόσθεσε- ωστόσο «σημασία έχει ότι κανείς δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα” αναφέρει και προσθέτει ότι “πεντακόσιες χιλιάδες νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη χώρα και δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν. Μαζί με τους νέους φεύγουν και σπουδαίες επιχειρήσεις […] Αυτό κατάφερε η κυβέρνηση Τσίπρα…».

Ο Στέφανος Μάνος εξέφρασε την ελπίδα  να συμβεί μια αλλαγή με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως όπως αναφέρει, «δεν αρκεί ο επικεφαλής, αλλά και οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν και δεν βλέπω να υπάρχει κάποια ομάδα».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό που δεν του αρέσει στις εξαγγελίες Μητσοτάκη είναι η υπόσχεση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία απόλυση. «Δηλαδή τι μας λέει; Ότι θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε ως φορολογούμενοι όλους αυτούς που δεν χρειάζονται; Δηλαδή εγώ θα πληρώνω άχρηστους;».

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «έγκλημα» το συμπληρωματικό φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία. «Αυτοί οι φόροι είναι εξοντωτικοί. Τσάκισαν το ΑΕΠ, Τσάκισαν την οικοδομή και τσάκισαν και τη ΝΔ. Κι αυτό έγινε επειδή κάποιοι υποχώρησαν στην αριστερή λογική των λαϊκιστών της ΝΔ», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Μάνος δήλωσε πως «ζούμε τη σιωπή των μεγαλοαστών. Γιατί η χώρα δεν έχει ηγεσία. Αυτοί που καμώνονται τους ηγέτες δεν ηγέτες, ούτε του εαυτού τους».

topontiki.gr