Βαρουφάκης: Από Φεβρουάριο το νέο μου κόμμα

Βαρουφάκης: Από Φεβρουάριο το νέο μου κόμμα

  • |

Ραντεβού τον Φεβρουάριο, οπότε και εξαγγέλλει ότι θα ιδρύσει το νέο του πανευρωπαϊκό κίνημα, με έναν και μόνον στόχο – τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική «L’ Espressο, ο κ.Βαουφάκης τονίζει ότι θέλει να δείξει πως υπάρχει τρίτη επιλογή μεταξύ όσων επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικό κράτος και σε όσους αποδέχονται τις «αντιδημοκρατικές δομές» των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ευτυχής με τα θετικά αποτελέσματα του αριστερού, αντιθεσμικού Podemos στις ισπανικές εκλογές και εκτιμά ότι, σε περίπτωση που το κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας εισέλθει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στους εταίρους του.

Κατά την άποψή του, τα «δρακόντεια» μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τη συμφωνία του καλοκαιριού είχαν μεταξύ άλλων ως στόχο να αποτραπεί μια νίκη του Podemos στην Ισπανία.

Για τον κεντροαριστερό Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι θα μπορούσε να είχε ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της Άγκελα Μέρκ