Με τον ερχομό της άνοιξης “έρχεται” και ο πρώτος ανασχηματισμός;

Με τον ερχομό της άνοιξης “έρχεται” και ο πρώτος ανασχηματισμός;

  • |

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει λόγο σε συζητήσεις του για ανασχηματισμό, τον οποίο υπολογίζει στο τέλος Μαρτίου, αφού ολοκληρωθεί  η αξιολόγηση και αρχίσει να εφαρμόζεται το Ασφαλιστικό και ψηφιστεί και το Αγροτικό.

Όπως γράφει ο Βηματοδότης στο αναλυτικό σχόλιο του ο Πάνος Καμμένςο δεν ανησυχεί καθόλου για τον ανασχηματισμό, καθώς «έχει διαβεβαιώσεις (δεν γνωρίζω πώς και γιατί) ότι θα τον κάνει μαζί με τον Αλ. Τσίπρα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσους υπουργούς από τους ΑΝΕΛ είχε προτείνει στον Πρωθυπουργό στις πρόσφατες εκλογές. Αλλους τους πέτυχε, άλλους όμως όχι. Το θέμα είναι ότι είχε τότε τάξει υπουργικές θέσεις και σε ορισμένες άλλες (όπως τις κυρίες Χρυσοβελώνη και Ξουλίδου), οι οποίες όμως έμειναν με τις υποσχέσεις».

Στο ίδιο θέμα ο Βηματοδότης αναφέρεται και στο «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για το μέλλον του Νίκου Φίλη, του Γιώργου Κατρούγκαλου, του Γιώργου Σταθάκη, αλλά και της Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «… ο Ν. Φίλης, που οι πληροφορίες επέμεναν ότι είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει υπουργείο και να μετακομίσει, ας πούμε, στο Μαξίμου, στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ήταν άλλωστε μια θέση που του είχε προταθεί και παλαιότερα, πλην όμως ο κ. Φίλης ήθελε να έχει στις αρμοδιότητές του και τα ΜΜΕ, πράγμα όμως που δεν γινόταν, αφού τα είχε ήδη «καπαρώσει» ο Ν. Παππάς. Επειδή όμως οι φήμες τώρα τελευταίως φαίνεται πως έχουν ενταθεί, έμαθα ότι ο κ. Φίλης ανησύχησε και φρόντισε από τώρα να λάβει ορισμένες διαβεβαιώσεις. Οποιος τον ρωτά αν εγκαταλείπει το υπουργείο Παιδείας, λέει στερεότυπα πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχει (πάλι λέει) σε εξέλιξη τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία»…

Σε ότι αφορά στον υπουργό Εργασίας στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και το νέο αστέρι του Ασφαλιστικού, τον Γ. Κατρούγκαλο. Μου λένε ότι μετά τη μεγάλη «επιτυχία» που είχε με το Ασφαλιστικό, παίρνει προαγωγή. Τον προορίζουν για υπουργό Ανάπτυξης. Και ας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική, ότι δεν είναι πολιτικός…».

Όμως αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα προβλέπει ο Βηματοδότης για τον Γ. Σταθάκη. «Μάλλον κάπως θολό βλέπω το κυβερνητικό του μέλλον. Κάτι τα εκατομμύρια που ξέχασε να δηλώσει, κάτι το προβληματικό «πόθεν έσχες» του, είναι πολύ πιθανόν να τον αφήσουν εκτός κυβερνητικού σχήματος έως ότου «λάμψει η αλήθεια», όπως του λένε κάθε λίγο και λιγάκι από το Μαξίμου». Και καταλήγει με την κυβερνητική εκπρόσωπο αναφέροντας πως η Όλγα Γεροβασίλη, εγκαταλείπει τη θέση της. «Στο Μαξίμου, μου λένε, θέλουν κάτι άλλο. Αναζητούν πρόσωπο που να μπορεί να δημιουργεί θέματα και εν συνεχεία να μπορεί να τα στηρίζει, να περνά την ιδεολογική γραμμή, να έρχεται σε σύγκρουση, να κάνει τα λεγόμενα μπρίφινγκ σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αλλά μη νομίζετε ότι η κυρία Γεροβασίλη, συντοπίτισσα του Πρωθυπουργού, θα μείνει εκτός κυβέρνησης. Οχι, τέτοια πράγματα σε αριστερές κυβερνήσεις δεν γίνονται. Πιθανόν να πάρει μετάθεση, ίσως και προαγωγή σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο. Βεβαίως όλα αυτά που λέγονται ή αφήνονται να διαρρεύσουν συχνά διαψεύδονται κυρίως από τους ενδιαφερομένους. Ακούσατε όμως ποτέ να γνωρίζουν σε έναν ανασχηματισμό οι υπουργοί τι σκέφτεται για αυτούς ο Πρωθυπουργός; Αλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουν, οι ανασχηματισμοί σε σοβαρές κυβερνήσεις ποτέ δεν προαναγγέλλονται, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν με την υποτίμηση του νομίσματος».