Για σφαγιασμό των συντάξεων μιλά ο Στρατούλης

Για σφαγιασμό των συντάξεων μιλά ο Στρατούλης

  • |

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Το μέλος της προσωρινής Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατουλης, έδωσε το «παρών» στην κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που έγινε σήμερα (Πέμπτη), τονίζοντας μεταξύ άλλων η κυβέρνηση οδηγεί επαγγελματίες στην ανεργία και τη μετανάστευση.

«Είμαστε εδώ και στηρίζουμε τη σημερινή, πρωτοφανή σε μαζικότητα και μαχητικότητα, κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων», είπε αρχικά ο κ. Στρατούλης, για να συμπληρώσει:

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οδηγούν στην κατεδάφιση και το σφαγιασμό των συντάξεων όλου του λαού και στερούν από τους νέους την ελπίδα ότι θα πάρουν κάποτε σύνταξη.
Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, εάν οι προωθούμενες από την κυβέρνηση μειώσεις στις συντάξεις συνδυαστούν με τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές και τις υπέρμετρες μνημονιακές φορολογικές επιβαρύνσεις, τους οδηγούν σε οικονομική καταστροφή, στην έξοδο από το επάγγελμά τους, την ανεργία και τη μετανάστευση.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει ο αντιασφαλιστικός Αρμαγεδδώνας, να ανατραπούν οι συνταξιοκτόνες πολιτικές και ολόκληρο το μνημονιακό μπλοκ που τις στηρίζει και τις εφαρμόζει.

Σημειώνεται πως η ΛΑ.Ε. έχει κάνει έκκληση για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου, 16 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.