Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απογοητευμένος με την κυβέρνηση ένας στους δύο Έλληνες για τα εργασιακά

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απογοητευμένος με την κυβέρνηση ένας στους δύο Έλληνες για τα εργασιακά

  • |

Αρνητικές είναι οι εντυπώσεις του 53% των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης στα εργασιακά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της νέα δημοσκόπησης της Metron Analysis που διεξήχθη για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. Επιπλέον, για το μεταναστευτικό εκφράζει την απογοήτευσή του το 54% των ερωτηθέντων, το 46% για το Μακεδονικό και το 45% για την Παιδεία.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, το 41% βλέπει την οικονομία, το 20% την ιατρική περίθαλψη στην πανδημία, το 14% την ανεργία και το 7% το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Πτωτική τάση εμφανίζει ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2019 ο δείκτης βρίσκεται στο 14% και τον Μάιο πέφτει στο -38%.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη εμφανίζεται η ΝΔ με 40,3%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,9%, τριτο το ΚΙΝΑΛ με 5,1% και τέταρτο το ΚΚΕ με 4,6%. Με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 1,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 52% απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 17% ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον, το 53% εξέφρασε αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 40% θετική, το 5% ουδέτερη και το 2% δεν ξέρει/ δεν απαντά.

 

topontiki.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.