«Καθημερινή»: Γιατί βρίσκεται εκτός προσκηνίου ο Σωτήρης Τσιόδρας; – Η διευκρίνηση της εφημερίδας

«Καθημερινή»: Γιατί βρίσκεται εκτός προσκηνίου ο Σωτήρης Τσιόδρας; – Η διευκρίνηση της εφημερίδας

  • |

Γιατί έφυγε από το προσκήνιο ο Σωτήρης Τσιόδρας; Έδωσε κάποια στιγμή η κυβέρνηση μεγαλύτερη βαρύτητα η κυβέρνηση στην αναθέρμανση της οικονομίας «θυσιάζοντας» το υγειονομικό κομμάτι; Ερωτήματα που επανέρχονται στις μέρες μας με την έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά έδωσε η «Καθημερινή», μέσα από τη στήλη «Θεωρείο».

Γράφει η στήλη:

«Όποιος παρακολουθεί σταθερά τη στήλη θα θυμάται πως εντός της εβδομάδας ασκήσαμε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιτυχία που είχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά να είμαστε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και επαναφορά μέτρων που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.

Η κριτική», προσθέτει, «δεν άρεσε καθώς χαρακτηρίστηκε σκληρή έως άδικη. Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείρισης της κατάστασης».

Φράσεις που εν πολλοίς εξηγούν και τη ραγδαία δυστυχώς, αύξηση των κρουσμάτων…

Το μεσημέρι της Κυριακής, η εφημερίδα και ο συντάκτης προχώρησαν σε διευκρίνηση στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας

Σε δημοσίευμα στη στήλη Θεωρείο της Καθημερινής της Κυριακής αναφέρεται πως ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας έχει ενστάσεις για όσα ακολούθησαν την άρση της καραντίνας. Η αναφορά αποτυπώνει τους υπαρκτούς προβληματισμούς που υπάρχουν παγκοσμίως σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση μίας υγειονομικής κρίσης παντελώς άγνωστης, τόσο για τους ίδιους τους επιστήμονες όσο και για όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη.

Η κατάθεση διαφορετικών απόψεων και τελικά η σύνθεση τους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αποτελούν άλλωστε τον κανόνα και όχι την εξαίρεση σε όλο τον κόσμο.  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου ο κ. Τσιόδρας συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή είχε μακρά συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο για την εκτίμηση της κατάστασης.

Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια διόγκωσης για πολιτική εκμετάλλευση, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικής φύσης της αναφοράς.

topontiki.gr