Νέοι οργανισμοί νοσοκομείων: Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε!

Νέοι οργανισμοί νοσοκομείων: Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε!

Πριν από περίπου δύο μήνες, το ΜΕΤΑ Υγειονομικών πρώτο είχε αποκαλύψει το σχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο μέσω των νέων οργανογραμμάτων είχε βάλει στόχο τη συρρίκνωση οργανικών θέσεων με προφανή σκοπό την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στα νοσοκομεία. Τότε, η πολιτική ηγεσία ακολούθησε την τακτική της σιωπής για να μην ξεσηκώσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Με την δημοσιοποίηση σήμερα του προσχεδίου για τα νέα οργανογράμματα από το υπουργείο Υγείας που τέθηκε για διαβούλευση αποκαλύφθηκε ότι όσα τότε γράφαμε απλώς… επιβεβαιώνονται.

Όπως προκύπτει από τη σχετική πρόταση της κυβέρνησης, μέσα από τα νέα οργανογράμματα όχι μόνο θα μειωθεί ο συνολικός αριθμός των οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία αλλά και υπηρεσίες, όπως τα εργαστήρια, οι διοικητικές, τεχνικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, οι οποίες μπαίνουν στο στόχαστρο, αφού πεστοκόβονται σε αυτές ένα μεγάλο μέρος των οργανιών θέσεων. Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος για να χαρακτηριστεί υπεράριθμο ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων που δε θα χωρά στις περιορισμένες οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία.

Τις επόμενες μέρες το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θα τοποθετηθεί αναλυτικά για το μνημονιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

ergasianet.g