«Ρεζερβέ» ο Ευαγγελισμός για την ελίτ

«Ρεζερβέ» ο Ευαγγελισμός για την ελίτ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως Λαϊκή Ενότητα και έχοντας πάντοτε πλήρη εμπιστοσύνη στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (τo θεωρούμε έναν από τους βασικούς λόγους που το εν λόγω Σύστημα είναι στοιχειωδώς λειτουργικό παρά την πολυετή κακομεταχείριση του από τις εκάστοτε κυβερνήσεις) δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για το αιφνιδιαστικό «κλείσιμο» της εφημερίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου των Βαλκανίων, την Πέμπτη 25 Μαΐου, προκειμένου να παρασχεθούν όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας Υπηρεσίες Υγείας στον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ενώ οι δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελούν «κοινή συνείδηση» για όλο το λαό (επαναλαμβάνουμε ότι η ευθύνη για αυτό ουδόλως βαραίνει τη συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού) όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να παρασχεθούν οι υπηρεσίες σε κάποιο μέλος της ελληνικής καθεστηκυίας τάξης, τότε κινητοποιείται σύσσωμος ο μηχανισμός (συνήθως με άνωθεν πολιτική εντολή!). Σαφώς και στον κ. Παπαδήμο έπρεπε να παρασχεθούν άρτιες υπηρεσίες, όπως όμως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να αντιμετωπίζει το σύνολο των πολιτών, ανεξαρτήτως τάξης και οικονομικής δυνατότητας.

Δεν βλέπουμε κάθε μέρα ένα νοσοκομείο της χώρας και δη από τα εφημερεύοντα, να είναι «ρεζερβέ» για την εξυπηρέτηση ενός συγκεκριμένου προσώπου. Θεωρούμε αυτό το συμβάν ως άδικο για τους υπόλοιπους πολίτες που χρειάστηκαν τις Υπηρεσίες του ΕΣΥ την Πέμπτη, αλλά και άδικο για τους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό των υπολοίπων νοσοκομείων της Αθήνας που επωμίστηκαν το «βάρος» που κανονικά αναλογούσε στο νοσοκομείο που εκ των πραγμάτων τέθηκε «εκτός λειτουργίας».

Αναρωτιόμαστε εύλογα, εάν θα υπήρχε παρόμοια κινητοποίηση, για κάποιο θύμα καθημερινού τροχαίου ή για κάποιον εργάτη, όπως συμπτωματικά συνέβη με τους τρεις εργάτες που τραυματίστηκαν σοβαρά χθες από έκρηξη φιάλης υγραερίου στον Ασπρόπυργο (27, 33 και 40 ετών) ή για κάποιον καρκινοπαθή ή οροθετικό, των οποίων τα φάρμακα πέρυσι εξαντλήθηκαν με αποτέλεσμα την διακινδύνευση της υγείας τους.

Με μεγάλη μας λύπη, συνειδητοποιούμε ότι η δημόσια δωρεάν Υγεία, συνεχίζει να συμπεριφέρεται με «ταξική μεροληψία».