Οι αποφάσεις του Αντιφασιστικού Συντονισμού ενόψει της δεύτερης δίκης της Χρυσής Αυγής

Οι αποφάσεις του Αντιφασιστικού Συντονισμού ενόψει της δεύτερης δίκης της Χρυσής Αυγής

  • |

Ρεπορτάζ του Antinazi Zone

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη δίκη της Χρυσής Αυγής από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων, σύμφωνα με τις πληροφορίες των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής.

Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει και να οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ανεξάρτητα από τη δεύτερη δίκη, οι χρυσαυγίτες και η ακροδεξιά προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμφανιστούν στο πολιτικό προσκήνιο και να καθορίσουν την πολιτική ατζέντα της επόμενης περιόδου.

Αν και με φυλακισμένη την ηγεσία τους, οι χρυσαυγίτες και το κόμμα του Κασιδιάρη εμφανίζονται όλο και συχνότερα στον δημόσιο χώρο.

Η Χρυσή Αυγή έχει συστηματική δράση στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε μίνι παρέλαση στο κέντρο της πόλης στις 25 Μαρτίου. Ξεκίνησε παρεμβάσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Σάμο, όπου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το προσφυγικό, ενώ ενεργοποιεί πυρήνες και σε άλλες πόλεις, όπως π.χ. την Δράμα. Στην Αθήνα είχαμε δράσεις φασιστών στο Νέο Ηράκλειο, την Καλλιθέα, την Αγία Παρασκευή, την Παλιά Κοκκινιά, τον Βύρωνα και το κέντρο του Πειραιά.

Στο site του μετώπου νεολαίας της ΧΑ εμφανίστηκε τραγούδι με τίτλο «Λευτεριά στην ΧΑ» από τον «Αφυπνιστή Ελλλήνων».

Ο Κασιδιάρης ξεπερνάει σταθερά στις δημοσκοπήσεις το 2% και μέλη του κόμματός του εμφανίζονται δημόσια σε μια σειρά γειτονιές της Αθήνας (π.χ. Χολαργό, Ίλιον κα).

Παράλληλα η νεοσύστατη ακροδεξιά Εθνική Συμφωνία των Μπογδάνου, Κρανιδιώτη, Τζήμερου φιλοδοξεί και αυτή να μπει στη βουλή στις επόμενες εκλογές.

Η κρίση, το πολιτικό κενό και οι πρόσφατες διεθνείς επιτυχίες της ακροδεξιάς στις εκλογές (στην Ουγγαρία με την τέταρτη  επανεκλογή του Ορμπαν και στην Γαλλία με το 24% της Λεπέν και το 7% του Ζεμούρ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών) ενισχύουν το ηθικό και των εγχώριων νεοφασιστών και ακροδεξιών.

Στα πλαίσια αυτά στη συνέλευση του στις 14/4, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά πήρε μερικές πολύ σημαντικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα, τόσο σχετικά με τη δεύτερη δίκη της Χρυσής Αυγής, όσο και με τον συνεχή αντιφασιστικό αγώνα, καθώς είναι πάγια θέση του ότι ο φασισμός δεν τελειώνει στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πιο συγκεκριμένα στη συνέλευση αποφασίστηκε:

Παράσταση στους αρμόδιους δικαστές τη Μ. Τρίτη 19/4 στις 11.30 το πρωί ώστε να διασφαλιστεί ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής θα διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθήνας στην Λ. Αλεξάνδρας. Επίσης ότι οι δικαστές που θα κληρωθούν θα έχουν σαν αποκλειστική ενασχόληση τη δίκη της ΧΑ που αναμένεται να κρατήσει δύο χρόνια.
Κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή 27 Μαΐου στο κηπάκι της Τσαμαδού, όπου με αφορμή τη δεύτερη δίκη θα συζητηθούν τα ευρύτερα καθήκοντα και οι δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος την επόμενη περίοδο.
Κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση την πρώτη μέρα έναρξης της δεύτερης δίκης, όποτε αυτή οριστεί.
Πρόσκληση για διεύρυνση του Αντιφασιστικού Συντονισμού σε νέες συλλογικότητες γειτονιών, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, δημοτικά σχήματα κα.
Αντιφασιστική συνέλευση στα πλαίσια του αντιρατσιστικού φεστιβάλ Αθήνας που θα γίνει 1-2 και 3 Ιουλίου στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, όπου θα αποφασιστούν οι αντιφασιστικές δράσεις του ερχόμενου Σεπτέμβρη.
Επανενεργοποίηση της πολύ πετυχημένης καμπάνιας «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ! – ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ» σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, με εκδηλώσεις, πορείες, διαδικτυακά spot κτλ.
Τους βάλαμε στη φυλακή, τους διώξαμε από τον δρόμο, τώρα πρέπει και μπορούμε να τους στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας!

xekinima.org/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος