Ο Φουρθιώτης είναι μόνο το κερασάκι

Ο Φουρθιώτης είναι μόνο το κερασάκι

  • |

Η ουσία των καταγγελιών για τον εάν και κατά πόσο ξεγέλασε τις Αρχές και τους υπουργούς ο Φουρθιώτης έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και είναι πλέον έργο τριών εισαγγελικών ερευνών (για πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα, ενδεχόμενη εξαπάτηση του Δημοσίου μέσω του προγράμματος «Συν-εργασία» και για το εάν ευσταθούν οι καταγγελίες Βρούτση για έφοδο και εκτόξευση απειλών στο υπουργείο Εργασίας). Ωστόσο, το γεγονός ότι η δημόσια ζωή της χώρας περιστρέφεται το τελευταίο 15νθήμερο γύρω από τις πιθανές κομπίνες αυτού του τύπου αποτελεί ένδειξη βαθιάς παρακμής.

Χριστίνα Κοψίνη

Και το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι ότι οι αναγνώστες διαβάζουν με δίψα ό,τι έχει σχέση με τον Φουρθιώτη και τις όποιες φανερές ή κρυφές δραστηριότητές του, αλλά το ερώτημα που μας απευθύνεται από ένθερμους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Με αφορμή, λοιπόν, την καριέρα του Φουρθιώτη στην προώθηση «νέων ταλέντων» στον χώρο της showbiz μάς ρωτούν: «Από πού κρατά ο Φουρθιώτης την κυβέρνηση;». Ερώτημα που, όταν διατυπώνεται ακόμα κι από ψηφοφόρους της Ν.Δ., ενισχύει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση χάνει όλο και περισσότερο σε αξιοπιστία για τη σοβαρότητα των στελεχών της.

Η αναξιοπιστία φυσικά έχει ξεκινήσει από πιο σοβαρά θέματα (από τις κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας, το σκάνδαλο της κατάρτισης, τις απευθείας αναθέσεις της κ. Νικολάου -και άλλων-, το φιάσκο των εκκρεμών συντάξεων, τις ασκήσει βίας κατά πολιτών, την πεποίθηση ότι συγκαλύφθηκε τις πρώτες ημέρες η υπόθεση Λιγνάδη).

Εννοείται, τα σοβαροφανή ΜΜΕ απέφυγαν να αναδείξουν αυτά τα θέματα αλλά είναι καταγεγραμμένα στη συνείδηση μεγάλου τμήματος πολιτών, οι οποίοι, απηυδισμένοι από τα στημένα δελτία ειδήσεων και τα προπαγανδιστικά ρεπορτάζ, τιμωρούν κυρίως τα πιο συστημικά τηλεοπτικά κανάλια με εντυπωσιακή μείωση της τηλεθέασης. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσουν και την κυβέρνηση. Ομως η αποδρομή έχει αρχίσει. Οι αντικειμενικές συνθήκες ωριμάζουν. Το ερώτημα είναι πώς και πότε θα ωριμάσει ο υποκειμενικός παράγοντας.

.efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.